Giresun’da 29. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri Başlıyor

Giresun Belediyesi’nin gelenekselleşen kültür sanat etkinliği olan 29. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri, 1 Mayıs’ta perdelerini açıyor. 15 gün sürecek festivalde, Azerbaycan’dan da katılım sağlayan 13 farklı tiyatro ekibi, 14 özel oyunla Giresunlu sanatseverlerle buluşacak.

GİRESUN - 24-04-2026 22:32

GİRESUN – Kültür ve sanatın Karadeniz’deki merkezi Giresun, bu yıl 29’uncusu düzenlenen Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 1 Mayıs Cuma günü başlayacak olan festival, 15 Mayıs tarihine kadar Vahit Sütlaş Tiyatro Sahnesi’nde birbirinden değerli performanslara sahne olacak.

Sanatın Birleştirici Gücü Giresun’da Buluşuyor

Festivalin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, etkinliğin Giresun’un kültürel hayatındaki yerine dikkat çekti. Başkan Köse, "Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen kurumsal tiyatro topluluklarını Giresun’da aynı sahnede buluşturuyoruz. Bu festival yalnızca oyunların sergilendiği bir alan değil, sanatın disiplin ve yaratıcılıkla yoğrulduğu bir şölen niteliği taşıyor," ifadelerini kullandı.

15 Gün Boyunca Tiyatroya Doyacağız

Festival boyunca gündüz 13.00’da çocuk oyunları, akşam saat 20.00’da ise yetişkin oyunları sahnelenecek. Tiyatroseverler, komediden dramaya, klasik eserlerden çağdaş metinlere kadar uzanan zengin bir repertuvarla buluşacak.

Bilet Bilgileri: Tiyatro biletleri Vahit Sütlaş Sahnesi gişelerinden veya biletinial.com adresi üzerinden temin edilebilir.

Sivil: 100 TL Öğrenci: 50 TL

Ücretsiz Tiyatro Atölyeleri

Festival kapsamında 10-11-12 Mayıs tarihlerinde saat 10.00’da; İstanbul, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İngiltere’den gelen akademisyenlerin katılımıyla Tiyatro Atölyeleri ve Çalıştayı düzenlenecek. Profesyonellere ve öğrencilere açık olan bu ücretsiz atölyeler için gbst2014@gmail.com adresi üzerinden kayıt yaptırılması gerekmektedir.

29. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri Takvimi

1 Mayıs: Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu - Mikenden Kız Kaçırma ya da Troya Faciası 2 Mayıs: Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları - Geçmem Gerek (Çocuk) & Bir Takım Azizlikler 3 Mayıs: Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk Atölyesi - Hangisi Karısı 4 Mayıs: Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu - Bir Şehnaz Oyun 5 Mayıs: Eskişehir Odunpazarı Belediye Tiyatrosu - Hep İyi Ol (Çocuk) & Açık Denizde 6 Mayıs: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları - Maviydi Bisikletim 7 Mayıs: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları - Yenilmez 8 Mayıs: Azərbaycan Dövlət Milli Gənc Tamaşaçılar Teatrı - Bir Delinin Hatıra Defteri 9 Mayıs: Amasya İris Sanat Tiyatrosu - Töre 10 Mayıs: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi - Yangınlar 11 Mayıs: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi - Yangınlar 12 Mayıs: Bulancak Sanat Tiyatrosu - Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu 13 Mayıs: Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı - Geçmişten Gelen Kadın 14 Mayıs: Giresun Clown Kardeşler - Bilinçaltı Lokali 15 Mayıs: Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları - Kırmızı Pazartesi
Günün Diğer Haberleri