Çiftlik Mahallesi Muhtarı Ramazan Tergek, geçen yıl dikilen 1000 ağaca ek olarak 2026 yılında da yeni fidanları toprakla buluşturuyor. Doğaya olan tutkusuyla bilinen Tergek, kuruyan fidanların yerine yenilerini dikerek mahalleyi adeta bir ormana dönüştürmeyi hedefliyor.
Geleceğe En Umutlu Mektup: Çiftlik Mahallesi Yeşilleniyor
Şebinkarahisar’ın Çiftlik Mahallesi'nde çevre duyarlılığı ve doğa sevgisi meyvelerini vermeye devam ediyor. Geçen yıl başlatılan geniş kapsamlı ağaçlandırma çalışması kapsamında dikilen 1000 adet fidanın kontrolleri yapılarak, bu yılki ekim sürecine geçildi. Muhtar Ramazan Tergek liderliğinde yürütülen çalışmalarda, bölgenin iklimine uygun Ladin ve Çam fidanları tercih ediliyor.
Geçen yıl toprakla buluşturulan fidanları tek tek kontrol eden Muhtar Tergek, olumsuz hava koşulları nedeniyle kuruyan fidanların yerine yenilerini dikerek "yeşil kuşak" projesinin sürekliliğini sağlıyor.
"Ağaç Dikmek İnsanı Zinde Tutuyor"
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla çevre gönüllülerine seslenen Muhtar Ramazan Tergek, ağaçlandırma çalışmalarının kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu vurguladı. Tergek, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Geçen yıldan kaldığımız yerden fidanlarımızı toprakla buluşturmaya devam ediyoruz. Bir fidan dikmek, yarına yazılmış en umutlu mektuptur. Ağaç dikmek insanı dikerken mutlu ediyor, zinde tutuyor. Birlik ve beraberlik içerisinde yapılınca insanı daha da keyiflendiriyor. Bizler geleceğimize, çevremize ağaç dikerek faydalı olmaya çalışacağız. Bundan sonra da dikmeye devam edeceğiz.”
Doğa Dostu Muhtarın Hedefi: Daha Yeşil Bir Çiftlik Mahallesi
Muhtar Tergek’in başlattığı bu anlamlı çalışma, sadece mahalle sakinlerinden değil, tüm Şebinkarahisar kamuoyundan takdir topluyor. Çiftlik Mahallesi arazilerine dikilen her fidanın, bölgenin ekolojik yapısına ve yarınlarına bırakılacak en büyük miras olduğunu belirten Tergek, ağaçlandırma faaliyetlerinin periyodik olarak süreceği mesajını verdi.