ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 01:15
Advert

16. Giresun Günleri Yaklaşırken Heyecan Dorukta

Giresun Federasyonu, 16. Giresun Günleri etkinlikleri öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 03-12-2023 18:23   Güncelleme : 03-12-2023 18:28
16. Giresun Günleri Yaklaşırken Heyecan Dorukta

Giresun Federasyonu, 16. Giresun Günleri etkinlikleri öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu tarafından 16.’sı düzenlenen Giresun Tanıtım Günleri bu yıl ilk kez Yeşilköy Atatürk Havalimanı’nda 7-10 Aralık tarihleri arasında büyük bir organizasyonla gerçekleştirilecek. Etkinliğin ana teması halk oyunları, mottosu ise “Gel, yaşa, tat ve hisset” olarak belirlendi.

Giresun Federasyonu Genel Başkanı Muhterem Memiş Beyoğlu Sütlüce’de bulunan Clarion Golden Horn Hotel’de kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Memiş, 16. Giresun Günleri hazırlıklarında gelinen noktayı anlattığı konuşmasında İstanbul’da Giresunlulara yakışacak büyük ve iddialı bir organizasyon düzenleyeceklerini söyledi. Başkan Muhterem Memiş, “Giresun Tanıtım Günleri; Giresun’un eşsiz güzellikleri ile kültürel mirasını sergilemek, şehrimizin benzersiz özelliklerini geniş kitlelere aktarmak adına bizlere büyük bir fırsat sunuyor. Bugüne kadar yaptığı çalışmalarla diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek teşkil eden federasyonumuz yine değerli bir etkinliğe hazırlanıyor. Hasret bitecek, gurbetteki hemşehrilerimiz 16. Giresun Tanıtım Günleri etkinliğimizle memleketlerine kavuşacak” şeklinde konuştu.

Giresun Federasyonu Genel Başkanı Muhterem Memiş’in basın mensuplarıyla paylaştığı bilgilerden öne çıkanlar ise şöyle:

İlk olarak Feshane’de düzenlenen, ardından Yenikapı Etkinlik Alanı’na taşınan ve son olarak bu yıl ilk kez Yeşilköy Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan Giresun Tanıtım Günleri; “Gel, yaşa, tat ve hisset” sloganıyla düzenlenecek. Etkinlikte ayrıca “Meydanlara sığmıyoruz!” ifadesi de sıklıkla kullanılacak. Ücretsiz otoparka sahip toplam 7 bin metrekarelik bir alanda yapılacak olan 16. Giresun Tanıtım Günleri için yöresel ve kültür alanları DHMİ Havacılık Akademisi binasında oluşturuldu. Stant düzeninin büyük bir özenle belirlendiği alanda Giresun’un 16 ilçesine ait değerler tanıtılacak. Etkinlik alanını ziyarete gelen misafirler şehrin yöresel lezzetlerine doyacak. Ana teması halk oyunları olan 16. Giresun Günleri için Giresun’dan ve İstanbul’dan davet edilen halk oyunları ekipleri de sahne alacak. Coşku ve heyecanın bir arada olacağı etkinlikle sadece Giresunlu sanatçılara yer verilecek. Yeşilköy Atatürk Havalimanı’na ulaşım rehberi de federasyonun sosyal medya hesapları aracılığıyla vatandaşlarla paylaşıldı.

Başkan Memiş, toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını cevaplayarak yapılan önerileri değerlendireceklerini söyledi.

HüseyinHüseyin