ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 19:07
Advert

AB, Nvidia'nın Arm satın alımıyla ilgili resmi soruşturma başlattı

AB düzenleyicileri, Nvidia'nın çip tasarımcısı Arm'ı satın almasıyla ilgili resmi bir soruşturma başlattı. Anlaşma geçen Eylül ayında duyuruldu, ancak antitröst endişelerine dayanan düzenleyici engellerle karşı karşıya kaldı.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 27-10-2021 23:03
AB, Nvidia'nın Arm satın alımıyla ilgili resmi soruşturma başlattı
"

Avrupa Komisyonu, Nvidia'nın çip tasarımcısı Arm'ı satın almasıyla ilgili resmi bir rekabet soruşturması başlattı. Nvidia'nın İngiltere merkezli şirketi SoftBank'tan 40 milyar dolara satın almasını öngören anlaşma Eylül 2020'de duyuruldu.

Bir basın açıklamasında, AB'nin Genel Müdür Yardımcısı Margrethe Vestager, Nvidia'nın Arm'ı satın almasının mümkün olduğunu söyledi. diğer üreticilerin Arm'ın teknolojisine erişmesini zorlaştırarak (zaten tedarik sorunlarıyla karşı karşıya olan) yarı iletken endüstrisinin çoğuna zarar verir. Endişelerin merkezinde Arm'ın tarafsızlığı var. Arm, çip tasarımlarının lisansını Apple, Samsung ve Qualcomm dahil olmak üzere birçoğu birbiriyle ve Nvidia ile rekabet eden çok çeşitli şirketlere veriyor. Nvidia'nın Arm'ı kontrol etmesinin Nvidia'nın rakiplerinin dezavantajlı duruma düşmesine neden olabileceğine dair korkular var.

Düzenleyiciler Nvidia'nın Arm'ı açık tutacağına dair sözüne inanmıyor

Nvidia CEO'su Jensen Huang bunun olmayacağını söylüyor ve Arm'ın açık lisanslama modelini sürdürmeyi taahhüt etmiştir. Ancak Financial Times'ın Şubat ayında bildirdiğine göre, anlaşmayı eleştirenler, düzenleyicilerin Nvidia'yı süresiz olarak tarafsız kalmaya zorlayamayacağından korkuyor. AB'nin basın açıklamasına göre, Nvidia bu endişelerin bazılarını gidermeye çalışmak için taahhütlerde bulundu, ancak komisyon bunların "işlemin etkisine ilişkin ciddi şüphelerini açıkça reddetmek için yetersiz" olduğuna karar verdi.

AB ayrıca, anlaşmanın rakiplerin Arm ile bilgi paylaşımını nasıl etkileyebileceğini ve Nvidia'nın Arm'ın araştırma ve geliştirme fonunu, Arm'ın diğer teknolojisini kullananların aleyhine olacak şekilde, ürünlerini daha karlı hale getirmek için değiştirip değiştiremeyeceğini araştırmayı planlıyor.

AdminAdmin