ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 NİSAN Cuma 17:53
Advert

ABD Ordusu, Microsoft'un 22 milyar dolarlık HoloLens anlaşmasını erteledi | Engadget

ABD Ordusu, Microsoft'un HoloLens kulaklık sunumunu beklenenden bir yıl sonra Eylül 2022'ye erteledi.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 25-10-2021 01:12
ABD Ordusu, Microsoft'un 22 milyar dolarlık HoloLens anlaşmasını erteledi | Engadget
"

Amerikan askerleri bir süre HoloLens başlıklarla eğitim almayacak. Reuters ve Windows Central, ABD Ordusunun HoloLens tabanlı Tümleşik Görsel Büyütme Sisteminin (IVAS) dağıtımını bir yıl, yani Eylül 2022'ye ertelediğini bildirdi. Janes, bu gecikmenin operasyonel testlerin bu yıl Temmuz'dan bir sonraki yıla ertelenmesi ihtiyacından kaynaklandığını anladı. Mayıs 2022, karma gerçeklik teknolojisini "daha da olgunlaştırmak" için.

Savunma Bakanlığı Genel Müfettişi, Microsoft'un sisteminin gereksinimleri karşılayıp karşılamayacağını belirlemek için Ekim ayının başlarında bir denetim başlattı. Denetimin gecikmeyle bağlantılı olup olmadığı net değil.

Bu, askeri odaklı HoloLens'in başının belada olduğu anlamına gelmiyordu. Ordu, yaklaşık 22 milyar dolarlık IVAS sözleşmesine "tamamen bağlı" olduğunu ve Eylül ayında testler gerçekleştirdiğini savundu. Şube, gelecek yılın Eylül ayında sona erecek olan 2022 mali yılı boyunca testleri "düzenli olarak" gerçekleştirmeyi planladı.

IVAS'ın hem savaş asistanı hem de eğitim aracı olarak hizmet etmesi amaçlanıyor. Piyade, gece görüşüyle ​​birlikte sahadaki manga pozisyonlarını ve diğer hayati verileri görecek - ideal olarak daha önce video oyunları için ayrılmış türde bir durumsal farkındalığa sahip olacaklar. Eğitimde, kulaklıklar, eğitmenlerin belirli teknikleri geliştirmesine yardımcı olacak veriler sağlayabilir.

Gecikme, Microsoft'un HoloLens anlaşmasına yönelik eleştirilerini ortadan kaldırmaz. Çalışanlar, Microsoft'un orduyu doğrudan desteklemesine ve savaşı 'oyunlaştırmasına' uzun süredir itiraz ediyor, özellikle de işçilerin karara katkısı olmadığı için. Yine de Microsoft'un melodisini değiştirmesi muhtemel değil. Şirket, IVAS'ı bir saldırı silahı yerine birliklere yardım etmenin ve korumanın bir yolu olarak görüyor ve sözleşmeyi kaybetmek hem Microsoft'un kârını hem de genel olarak HoloLens için ivmeyi açıkça zedeleyecek.

AdminAdmin