AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2026 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Temür, konuşmasında TENMAK (Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu)'un stratejik görevlerine ve Türkiye'nin enerji dönüşümündeki kritik adımlarına değindi.
ENERJİ ALANINDA SESSİZ DEVRİM VE NÜKLEER GÜÇ
Temür, son 20 yılda yenilenebilir enerji, elektrikli araçlar, nükleer enerji ve yerli hidrokarbon kaynaklarına yapılan yatırımlarla Türkiye'nin enerji alanında büyük bir dönüşüm yaşadığını ifade etti. Enerji çeşitliliği ve sürekliliği için 7 gün 24 saat çalışan nükleer santrallere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
TENMAK bünyesinde yürütülen Ar-Ge çalışmalarına dikkat çeken Temür, özellikle bor ürünleri ve teknolojilerinin geliştirilmesi, nadir toprak elementleri (NTE) ve küçük modüler reaktörler gibi yenilikçi projelere toplam 300 milyon TL destek sağlandığını belirtti.
GİRESUN'A 50 YILLIK SU GARANTİSİ: 5 MİLYARLIK DEV PROJE İHALE EDİLİYOR!
Ulusal konuların ardından Giresun'a yönelik hizmetlere değinen Ali Temür, şehre kazandırılan en önemli projelerden birinin detaylarını paylaştı:
"Giresun nüfusumuzun yüzde 50’sinden daha fazlasının içme suyu ihtiyacını 50 yıllığına karşılayacak büyük su projemizi 2025 yılı yatırım programına aldırmıştık. Yaklaşık değeri 5 milyar olan projemizin iki ay içerisinde ihalesi yapılıyor."
Bu güzide projenin; Giresun Merkez, Bulancak, Keşap ve Dereli ilçe ve köylerinin su ihtiyacını karşılayacağı müjdesini verdi ve şehrimize hayırlı olmasını diledi.
GİRESUN TURİZMDE CAZİBE MERKEZİ OLUYOR
Milletvekili Temür, Giresun'un turizmdeki potansiyelini de vurguladı:
- Giresun Adası: Yüzyıllardır süregelen "unutulmuşluk" burukluğunun sona erdiğini, adanın turizme kazandırıldığını belirtti.
- Doğa Harikaları: Yılda yaklaşık 400.000 kişinin ziyaret ettiği Göksu Travertenleri, Mavi Göl ve Kuzalan Şelalesi gibi doğa harikalarının turizm cazibesini artırdığını söyledi.
- Yayla Turizmi: Kümbet, Kulakkaya ve Bektaş yaylalarının eşsiz tabiat güzellikleriyle konuklarını ağırladığını ifade etti.
Temür, bu büyük hizmetlerin Giresun’a kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere herkese şükranlarını sunarak, 2026 yılı bütçesinin hayırlı olmasını temenni etti.


