ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 NİSAN Cuma 02:23
Advert

AMD ve Microsoft, Windows 11'de Ryzen CPU yavaşlamaları için sorun düzeltmeleri | Engadget

Yamalar, işlemci yavaşlamalarını çözmelidir.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 24-10-2021 19:01
AMD ve Microsoft, Windows 11'de Ryzen CPU yavaşlamaları için sorun düzeltmeleri | Engadget
"

Microsoft'un bu ayın başlarında Windows 11'i piyasaya sürmesinden kısa bir süre sonra AMD, letim sisteminin Ryzen işlemcili sistemlerdeki uygulamaları yavaşlatabileceği konusunda uyardı. Yonga üreticisi, hataları düzeltme sözü verdi ve şimdi AMD ve Microsoft, tam da bunu yapması gereken yamalar yayınladı.

En yeni yonga seti sürücüsü (sürüm 3.10.08.506), UEFI CPPC2 sorunuyla ilgilenmelidir. AMD, bazı vakaların "tercihen bir işlemcinin en hızlı çekirdeğindeki iş parçacıklarını planlamadığını" söyledi. Bu, CPU iş parçacığı performansına duyarlı uygulamaları yavaşlatabilirdi. AMD, sorunun sekizden fazla çekirdeğe ve 65 W veya daha yüksek Termal Tasarım Gücüne (TDP) sahip daha güçlü işlemcilerde muhtemelen daha belirgin olduğunu belirtti.

Bu arada Microsoft, artan bir hatayla mücadele eden bir yazılım güncellemesi yayınlıyor. L3 önbellek gecikmesi. Sorun, hızlı bellek erişimine ihtiyaç duyan uygulamaları etkiledi ve bu da CPU'ların yüzde 15'e kadar yavaşlamasına neden oldu. Yama, Windows 11 güncellemesi KB5006746, bugünden itibaren kullanıma sunulacak, ancak bu yazı yazılırken, yükleme talimatlarını içeren bir sayfa henüz yayında değil. Windows Update aracılığıyla da yükleyebilmelisiniz.

AdminAdmin