ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 11:49
Advert

AT&T'nin kafa karıştırıcı 5G Plus genişlemesi, T-Mobile'ın başından beri haklı olduğunu doğruladı

AT&T, 5G Plus'ı orta bant C-Bant spektrumuyla destekliyor. T-Mobile, yıllardır orta bant ağının önemini vaaz ederek AT&T'yi oyunda geç bıraktı.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 28-10-2021 20:32
AT&T'nin kafa karıştırıcı 5G Plus genişlemesi, T-Mobile'ın başından beri haklı olduğunu doğruladı
"

AT&T;'nin yeni 5G Plus genişletmesi, T-Mobile'a mükemmel "Sana söylemiştim" anını yaşatıyor. AT&T; şu anda 5G'nin iki "tatını" sunuyor: yüksek bant mmWave spektrumu üzerinden 5G Plus ve 4G LTE ile karşılaştırılabilir normal 5G. Şimdi bir blog gönderisi, AT&T;'nin 2022'de orta bant C-Bant spektrumu ile 5G Plus'ı desteklediğini ayrıntılarıyla anlatıyor - T-Mobile'ın yıllardır vaaz ettiği bir kavram.

Eski T-Mobile CEO'su John Legere AT&T;'yi 2019'da orta bant spektrumuna sahip olmadığı için çarptı ve 5G'nin verimli çalışması için düşük bant, orta bant ve yüksek bant spektrumuna ihtiyacı olduğunu belirtti. Bunun nedeni, yüksek bant mmWave 5G'nin daha kısa mesafelerde en yüksek hızları sunması ve bu da onu çok yoğun alanlar için en iyi hale getirmesidir. Tersine, düşük bantlı 5G, daha geniş alanlarda hız için minimum minimum sağlar. Arası olmayan 5G hizmeti sunmak ideal değildir — bir orta bant aralığı, her iki spektrum arasında medyan görevi görür.

İlgili

Sevgili kablosuz taşıyıcılar: 5G heyecanının stop

Bu yıla kadar T-Mobile, tüm spektrumlara erişimi olan tek büyük taşıyıcıydı. Verizon ve AT&T;, Şubat ayında C-bant spektrumuna erişim sağlamak için yaklaşık 70 milyar dolar yatırım yaparak her iki şirketi de T-Mobile'ın iki yıl gerisinde bıraktı. AT&T;, mmWave ve C-bandını 5G Plus altında bir araya getirmeyi planlıyor ve size iki bant arasında ayrım yapmanın bir yolunu vermiyor gibi görünüyor. T-Mobile, orta bant veya yüksek bant spektrumlarına bağlandığınızda bir "5G UC" simgesi görüntülediği için benzer şekilde çalışır.

Mobil operatörler tarafından yapılan tüm bu yeniden etiketleme, 5G'ye geçiş daha az kafa karıştırıcı. Her hizmetin en yüksek 5G hızları için kendi takma adlarını tanıtması ve AT&T;'nin eski 4G hizmetini "5Ge" olarak yanlış etiketlemesiyle, 5G karmaşası gün geçtikçe daha az çekici hale geliyor.

AdminAdmin