ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 17:41
Advert

Bakan Kacır, Giresun Tanıtım Günlerinde Hemşehrileriyle Buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır, Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen 16. Giresun Tanıtım Günleri'nde yaptığı konuşmasında, bu etkinlik sayesinde Giresun'un en iyi şekilde tanıtılacağını söyledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-12-2023 22:45
Bakan Kacır, Giresun Tanıtım Günlerinde Hemşehrileriyle Buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır, Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen 16. Giresun Tanıtım Günleri'nde yaptığı konuşmada, bu etkinlik sayesinde Giresun'un en iyi şekilde tanıtılacağını söyledi.

Bakan Kacır, Giresunluları İstanbul'da memleket hasreti çeken hemşehrileri buluşturdukları için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte, Giresun'un tanıtımının yanı sıra Giresunluların da memleket özlemlerini giderme fırsatı bulacaklarını söyledi.

 

Bakan Kacır, AK Parti olarak Doğu Karadeniz'in kapısını Anadolu'ya, Anadolu'nun kapısını Karadeniz'e açan Eğribel Tüneli projesini hayata geçirdiklerini ve bu sayede kış aylarında yaşanan zorluklara son verdiklerini ifade etti. Ayrıca Kacır, Giresun'un kalkınmasına yönelik yatırım teşvikleri, sanayi alanları, KOBİ'lere sağladıkları imkanlar ve bölgesel kalkınma projeleriyle Giresun'u inşa etmeye ve ihya etmeye devam ettiklerini belirtti. Sanayinin çarklarının daha hızlı dönmesi için ellerinden geleni yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

 

Bakan Kacır, Giresun'da sadece 1 organize sanayi bölgesi olduğunu, ancak bu sayının dörde çıkarıldığını ve bu bölgelerde bulunan sanayi tesislerinde 5 binden fazla kişinin istihdam edildiğini açıkladı. Ayrıca Körliman Sanayi Sitesi projesinin de tamamlanmak üzere olduğunu ve yeni organize sanayi bölgelerinin projeleri üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Kacır, KOBİ'lere destek verdiklerini ve DOKA Ajansı aracılığıyla Giresun'da birçok projenin gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca Giresun Üniversitesi Teknoparkı'nın yakın zamanda hizmete alınacağını duyurdu.

 

Bakan Kacır, Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Giresunlu kadınların iş gücüne katılımını artırmayı hedeflediklerini belirterek, Görele Tekstil Kent Projesi ile 300 genç kadına istihdam sağlanacağını müjdeledi. Ayrıca son 21 yılda TÜBİTAK Destek Programları kapsamında Giresun'a 52 milyon lira kaynak sağlandığını ve Giresun'un kültürel değerlerinin önemine vurgu yaparak, 13 yöresel ürünün Coğrafi İşaret Belgesi aldığını ve tombul fındığın Avrupa Birliği nezdinde tescil edildiğini aktardı.

 

Sonuç olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır'ın yaptığı konuşmada, Giresun'un tanıtımı ve kalkınması için yapılan çalışmalara değinildi. Giresun'un sanayi alanında yapılan yatırımlar, organize sanayi bölgeleri ve KOBİ'lere sağlanan desteklerle kalkındırıldığı belirtildi. Ayrıca Giresun'un kültürel değerleri ve yöresel ürünleri ile de tanınması için çalışmalar yapıldığı vurgulandı.

 

HüseyinHüseyin