ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:26
Advert

Bakan Kacır: "Togg’un Bursa’ya kurulmasından memnuniyetsiz olan siyasetçiler var”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Togg’un Bursa’ya kurulmasından memnuniyetsiz olan siyasetçiler var. Kim ne derse desin, Bursa’mıza, Türkiye’mize, yüksek teknoloji yatırımları kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 26-01-2024 18:22
Bakan Kacır:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Togg’un Bursa’ya kurulmasından memnuniyetsiz olan siyasetçiler var. Kim ne derse desin, Bursa’mıza, Türkiye’mize, yüksek teknoloji yatırımları kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Bakan Kacır’ın yanı sıra Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları katıldı.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Valisi Mahmut Demirtaş kısa birer konuşma yaptı. Ardından kürsüye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye’nin uzay misyonunu gerçekleştirmek üzere hali hazırda Uluslararası Uzay İstasyonunda Türk bilim misyonu faaliyetlerini sürdüren astronotumuz Alper Gezeravcı ile Türkiye’de ilk ve tek uzay ve havacılık temalı bilim merkezimiz olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nden bir canlı bağlantı gerçekleştirmek, bizim için ayrı bir iftihar vesilesi, mutluluk vesilesiydi. Gerçekten Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milli teknoloji hamlesinde her geçen gün yeni adımlar atıyor. Yeni ve büyük projelere imza atıyor. Allah bu millete, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Türkiye Yüzyılı’nda inşallah çok daha büyük milli teknoloji projelerine imza atmayı nasip etsin” dedi.
Türk gençliğiyle, Teknofest kuşağıyla birlikte biz bu başarı hikayesine yeni sayfalar eklemeye, milletimizin geleceğini aydınlık kılacak nice projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydeden Kacır, “Ülkeleri küresel rekabette öne çıkaran unsurların başında şüphesiz bilim ve teknoloji geliyor. Teknolojiyi üretmek için de iyi işleyen bir AR-GE ve girişimcilik ekosistemi şart. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 22 yılda bilimi ve teknolojiyle yaptığımız yatırımlarla güçlü bir ekosistem inşa ettik. Bin 600 fazla AR-GE tasarım merkezi, 208 üniversiteyle 272 binden fazla AR-GE personelimizle kurduğumuz 101 Teknopark’ta yer alan 10 binden fazla teknoloji girişimimizle, ülkemizin teknoloji ve yenilikçilik alanında küresel düzeyde rekabet edebilir bir konuma gelmesini sağladık. 2002’de sadece 2 milyar dolar olan AR-GE harcamalarımızı arttırarak ülkemizin bilimsel ve teknolojilik kapasitesini güçlendirdik. Yatırım teşvik sistemimizde katma değeri ve yüksek teknoloji üretimini önceledik” ifadelerini kullandı.

“Togg’un Bursa’ya kurulmasından memnuniyetsiz olan siyasetçiler var”
Yararlanıcıların eş finansmanıyla birlikte 2 milyar liralık kaynağı harekete geçirdiklerini belirten Kacır, “Bugün Teknoparklarımızda, tekstil alanında AR-GE ve yenilik kapasitesinin girişiminde 565 firmamız kilit rol üstleniyor. 78 AR-GE ve dört tasarım merkezimiz tekstilde katma değerli üretim altyapımızı güçlendiriyor. Tabii Bursa’mız aynı zamanda ana markalarla yan sanayiyle ülkemizde otomotiv sektörünün de kalbi. Yerli ve milli elektrikli otomobilimiz sokağa Bursa ev sahipliği yapıyor. Gerçi ben geçenlerde bu ev sahipliğinden memnun olmayanların olduğunu da büyük bir şaşkınlıktan medyada izledim. Hatta izlediğim programda katılan gazetecilerin de büyük bir şaşkınlık geçirdiklerini ve şehre hizmet etme iddiası taşıyan bir siyasetçinin ağzından Togg’un Bursa’da kurulmuş olmasından duyduğu memnuniyetsizlik karşısında gazeteci arkadaşlar şaşkınlıklarını gizleyemediklerini görmüş olduk. Biz kim ne derse desin, Bursa’mıza, Türkiye’mize, yüksek teknoloji yatırımları kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

 

HüseyinHüseyin