ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 09:58
Advert

Başkan Şenlikoğlu: "Giresun'umuz Kültür ve Sanat Şehridir"

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosunda “Kafkas Tebeşir Dairesi” adlı oyunun galası yapıldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 04-03-2024 11:11   Güncelleme : 04-03-2024 11:14
Başkan Şenlikoğlu:

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosunda “Kafkas Tebeşir Dairesi” adlı oyunun galası yapıldı.

1,5 aylık çalışmanın ardından hazırlanan Kafkas Tebeşir Dairesi adlı epik tiyatro oyunu Gala Gecesi’nde tiyatro severlerle buluştu. Vahit Sütlaş Tiyatro Sahnesi’nde yoğun bir katılımın yaşandığı oyun tiyatroseverler tarafından keyifle izlendi.

Oyunda; bir kadın ve bir çocuk üzerinden toplumu, toplumsal yapının bireyler üzerindeki davranış kodlarını destansı bir anlatımla, algılayıcısının gözlemlemesi ve incelemesi konu edilerek sahneye taşınıyor.

Bertolt Brecht tarafından yazılan oyunun Genel Sanat Yönetmenliğini Dr. Erdal Yıldırım, Yönetmen Yardımcılığını Duygu Aydın ve Çevirmenliğini Yılmaz Onay yapıyor.

Kafkas Tebeşir Dairesi’nin galasını izleyen ve gerek oyunu gerekse oyuncu performanslarını oldukça beğenen Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: “Dünyanın en kadim sanatı olan tiyatro, toplumla kurduğu bağ nedeniyle, her zaman cezbedici olmuştur. İnsanoğlu acılarını, hüzünlerini, sevinçlerini, yaşarken es geçtiği birçok anını bu sanatta görme olanağına sahiptir.” diyerek şunları kaydetti: “Seyirci karşısında gerçekleşen bu sahne sanatı, birçok sanat ve bilim dalını içinde damıtarak anlatım gücünü, gerçek yaşama daha da yaklaştırmaktadır. Bu sayede insanoğlunun kendini görmesini, eleştirel bakmasını yaşamsal stratejiler geliştirmesini sağlamaktadır. Tiyatro, düşünmek düşündürmek, eleştirel bakmak, diyalog kurmak gibi insani değerlerin toplumda yaygınlaşmasını sağlar. Kaba kuvvetin yerine fikirlerin konuşulduğu, aksayan yanların tartışıldığı, yeni yaklaşımların geliştirilebildiği bir toplum yapısı içinde, en çok ihtiyaç duyulan sevgi, saygı ve hoşgörüyü öğretir.

İşte bu bağlamda Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibimiz de sanatsal etkinlikler düzenlemekte ve oyunlar sahnelemektedir. Şehir Tiyatrosu ekibimizin uzun çalışmaları neticesinde bugün gösterime giren Kafkas Tebeşir Dairesi oyunumuz da yaşama eleştirel bakabilmek, güzelliklere dikkat çekebilmek için epik tarzda sahneye taşınmıştır.

Bizlerin sanatla buluşmasına imkan sağlayan oyunun yönetmenine ve tüm ekibe teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Siz seyircilerimize oyunlarımıza gösterdiğiniz ilgiden dolayı ayrıca çok teşekkür ediyorum.’’

Kafkas Tebeşir Dairesi’nin oyuncu ve teknik ekibi ise şu şekilde: Oyuncular: Ahmet Öndaş, Atakan Atlar, Ayşe Gül Çavuşoğlu, Ayşegül Yenal, Duygu Aydın, Edanur Bacacı, Emre Aydın, Eray Aktaş, Esra Pamukçu, Esra Güneysu, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, Fikret Öğüd, Harun Murat Aydın, Mehmet Mican Çavuşoğlu, Nevin Dizdar, Sadık Takır.

Teknik Ekip: Reji Asistanı: Atakan Atlar, Esra Pamukçu, Esra Güneysu, Dekor Tasarım: Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, Işık Tasarım: Ziya Kostakoğlu, Ses & Efekt: Ergin Kaçmaz, Müzik: Atakan Atlar, Sahne Amirleri: Fikret Öğüd, Emre Aydın, Kostüm: Nevin Dizdar, Koreografi: Yeşim Tamer, Sercan Karaman.

HüseyinHüseyin