ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 20:11
Advert

Blue Origin'in SpaceX'i taklit etme fikirleri çalışanlar için oldukça acımasız geliyor

Blue Origin yöneticileri tarafından hazırlanan 2018 notu, çalışanlardan daha fazlasını alarak ve insanları hafta sonları gelmeye teşvik ederek SpaceX'i nasıl yansıtmayı planladıklarını gösteriyor.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 06-10-2021 07:16
Blue Origin'in SpaceX'i taklit etme fikirleri çalışanlar için oldukça acımasız geliyor
"

SpaceX'in başarısını yeniden yaratmak amacıyla, uzay uçuşu girimi Blue Origin'deki yöneticiler bir keresinde rakip şirketin çalışan bir işgücü stratejisi olarak “tükenmişlik” kültürünü överken, bazı yöneticiler Blue Origin'in çalışanlardan “daha ​​fazlasını” alması ve teşvik etmesi gerektiğini savunuyordu. hafta sonları gelsinler. Yorucu çalışma stratejileri, Blue Origin yöneticileri tarafından derlenen ve bir kopyası The Verge tarafından görüntülenen 2018 tarihli bir notta özetlendi.

Notun bazı bölümleri, Perşembe günü yayınlanan endişe verici bir Lioness makalesinde alıntılandı. Eski Amazon CEO'su Jeff Bezos tarafından kurulan Blue Origin'de cinsiyetçi ve güvensiz bir çalışma kültürü olduğu iddia edildi. Makale, Blue Origin'deki eski çalışan iletişim başkanı Alexandra Abrams ile birlikte şirketteki mevcut ve geçmiş 20 çalışan tarafından yazılmıştır. Kadınları aşağılayıcı şekilde konuşan eski yöneticilerin yanı sıra bir kadın çalışanı taciz ettikten sonra kovulan bir yöneticiyi ayrıntılı olarak anlattı. Makalede ayrıca, insanların işlerini kaybetme korkusuyla güvenlik sorunları hakkında konuşmaktan çok korktukları bir misilleme kültürü de anlatılıyor.

"Tecrübelerimize göre, Blue Origin'in kültürü, Abrams, gezegenimizin içinde bulunduğu kötü durumu, cinsiyetçiliğe göz yumar, güvenlik endişeleriyle yeterince ilgilenmez ve yanlışları düzeltmeye çalışanları susturur," diye yazdı Abrams.

"Hafta sonları son teslim tarihlerini karşılamak için gereken çabanın gösterilmemesi kültür değildir. alışkınım."

Abrams ayrıca şirket yöneticilerinin, değişen programlara karşı sabırsız olduklarını ve bunun sonucunda çalışanlarından daha fazla üretkenlik elde etmenin yollarını bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Yöneticiler, bir strateji ve yönetim danışmanı olan Avascent ile bir brifinge katıldıktan sonra notu oluşturdular. Belgede, SpaceX'in kullandığı işçilik kavramlarından bazılarını vurgularken, toplantıdan çıkardıkları en büyük çıkarımlardan bazılarını özetlediler.

"Çok uzun saatler bekleniyor" notu SpaceX'in kültürünü anlatıyor. “İnsanların tatilde çalışması ya da almaması bekleniyor. Tükenmişlik onların emek stratejilerinin bir parçasıdır. Bu, [sic] işgücünün daha genç tarafta olma eğiliminde olmasının bir nedenidir. Öğrenmeye ve performans göstermeye hevesli yeni mezunlar tuttular ve kasıtlı olarak onları yaktılar.”

Bir Blue Origin yöneticisi, SpaceX'in işini nasıl yürüttüğüne bağlı olarak Blue Origin'in nasıl değişmesi gerektiğine dair tavsiyesini daha sonra veriyor. Eski bir astronot ve eski Blue Origin yöneticisi Gregory “Ray J” Johnson, “Çalışanlarımızdan daha fazlasını almamız gerekiyor” diye yazdı. “Hafta sonları son teslim tarihlerini karşılamak için çaba göstermemek, bir operasyon ekibinde alışık olduğum kültür değil. Geliştirmenin biraz farklı olduğunun farkındayım, ancak SpaceX'in çalışanlarından daha fazlasını beklediğinden ve aldığından bağımsız olarak. Tarihin bir parçası olmak bir ayrıcalıktır. Herhangi bir şekilde gevşemek zorunda değiliz ama daha az odaklanmış olabiliriz.” Notun başka bir yerinde, "Mavi hafta sonları hayalet bir kasabadır" yazıyor.

Blue Origin, The Verge'den gelen yorum talebine yanıt vermedi.

Şirket, "Blue Origin, hiçbir tür ayrımcılığa veya tacize tolerans göstermez" dedi. “Çalışanlara 7/24 isimsiz bir yardım hattı da dahil olmak üzere sayısız yol sağlıyoruz ve herhangi bir yeni suistimal iddiasını derhal araştıracağız. Güvenlik sicilimizin arkasındayız ve New Shepard'ın şimdiye kadar tasarlanmış veya inşa edilmiş en güvenli uzay aracı olduğuna inanıyoruz."

Mavi Köken notu, SpaceX'in "çalışanlara ilham ve rehberlik sağlayarak" başarılı olduğunu iddia ediyor gibi görünüyor. güçlü marka bilinci oluşturma ve aktif bir sosyal medya varlığı sayesinde. Ve bu işçiler kariyerlerinin başında işe alındıklarından, akran baskısının programlarının arkasında bir itici faktör olmasıyla “uzun saatler çalışmaya yönlendirilirler”. Sonuç olarak, SpaceX "iş verimine göre düşük maliyet" ve "erken tükenmişlikle yüksek yıpranma" elde ediyor.

"Mavi hafta sonları hayalet bir şehir."

"İşi en düşük maliyetle gerçekleştirmek için uyumlu bir iş gücüne sahipler: Piyasanın altında bir ücret karşılığında 80 saat çalışan erken kariyer mühendislerinin kullanımı, çizimleri hızlı ve uygun maliyetli bir hızda üretebilecekleri anlamına geliyor," diyor Erik Sallee. Blue Origin'deki eski şirket denetçisi, yazdı.

Memo'da değinilen bir diğer strateji, SpaceX'in, tamamı otomatik olarak performans iyileştirme planlarına veya PIP'ye tabi tutulan işgücünün "en düşük yüzde 10'unu" aktif olarak elinde bulundurmasıdır.

Ancak not, SpaceX'in her yıl otomatik olarak işgücünün en alttaki yüzde 10'unu serbest bıraktığını iddia ediyor, "sürekli gelişen bir işgücüne giden açık bir yola sahip olmalarını sağlamak" diye yazdı Sallee. Şirketlerin en düşük performans gösteren yüzde 10'luk çalışanları işten çıkarmaları gerektiği fikri, General Electric'in eski CEO'su ve başkanı Jack Welch tarafından ünlü bir şekilde savunuldu. Ocak 2019'da SpaceX, o yıl çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkardığını duyurdu. SpaceX, bir yorum talebine yanıt vermedi.

Bu taktiğe yanıt olarak, Blue Origin'de kurumsal teknoloji başkan yardımcısı Jason Davis, mutlaka en alttaki yüzde 10'u koymak istemediğini yazdı. otomatik PIP'lerde çalışan sayısı, ancak "kuruluş olarak genel olarak çalışan performansımız hakkında daha ileri/doğrudan olmamız gerekiyor." Ayrıca, “Mavi, SpaceX'e kıyasla biraz tembel” olduğunu düşündüğünü savundu. Başka bir yönetici, Blue'nun çalışanların haftada 40 saatten fazla çalıştığı beklentisini daha iyi iletmesi gerektiği konusunda hemfikirdi. "Haftada 80 saati savunmuyorum, ancak [Yeni] Shepard'ı [ilk insan uçuşuna] [Yeni] Glenn'e yörüngeye ya da ULA'ya haftada 40 saat teslim edilen Motorları almayacağız."

Başka bir yerde, not, SpaceX'in başarısı için şirketin çoğunlukla dikey olarak entegre olması, yinelemeli tasarım uygulaması ve önemli bir motivasyon olarak araçlarını daha düşük maliyetle tasarlaması gibi başka örnekler veriyor.

“Bu makalenin yazarlarının çoğu, Blue Origin aracıyla uçmayacaklarını söylüyor” diye yazdı. "Tabii ki, takımların ne sıklıkla makul sınırların ötesine geçtiğini hepimiz gördük.".
AdminAdmin