ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 02:03
Advert

Doğa şahanesi Göksu Travertenleri doğaseverlerin uğrak noktası oldu

Giresun’un Dereli ilçesinde Pamukkale’yi andıran Göksu Travertenleri, turkuaz renkli göletleriyle doğaseverlerin ilgi odağı oldu.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 01-10-2021 12:45
Doğa şahanesi Göksu Travertenleri doğaseverlerin uğrak noktası oldu
"

Giresun'un Dereli ilçesinde Pamukkale'yi anımsayan Göksu Travertenleri, turkuaz renkli göletleriyle doğaseverlerin alaka odağı oldu.


Giresun'da son senelerde turizm yükselişini sürdürüyor. Dereli ilçesinde yer alan Kuzalan Tabiat Parkı'ndaki Kuzalan Şelalesi ve Mavi Göl gibi doğa şahaneleri yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisine sürüklüyor. Pınarlar köyünde üretimi devam eden ve yer altından çıkan sodalı suyun oluşturduğu Göksu Travertenleri'ne de alaka her geçen gün çoğalıyor.


Giresun Şehir Özel Yöneti ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın DOKA iş birliğiyle üretimi devam eden “Göksu Travertenleri Projesi” kapsamında teras biçiminde büyüklü ufaklı göletler oluşturuldu. Ziyaretcefar için yapılan yürüyüş yolları zamanla beyaz rengi alırken, göletler de turkuaz renge büründü. Travertenler, projenin bitirilmesinin ardından ziyarete açılacak.


Kuzalan Şelalesi ve Mavi Göl ile aynı rotada bulunan Göksu Travertenleri, henüz bitirilmemesine karşın ziyaretçilerin akınına uğruyor. Türkiye'nin muhtelif yerlerinden gelen doğahoşlanırlar, travertenleri ziyaret edip hatıra resmi çektiriyor.


Ordu'dan ziyarete gelen Ertan Uzunçakmak, Göksu Travertenleri'nin görsel olarak çok hoş olduğunu ifade etti. Uzunçakmak, “Biz Ordu'dan geliyoruz. Buranın şöhretini dinlemiştik. Zati yol süresince farklı mesire yerleri var. En tepede de burası var. Sodalı suyun akışı sayesinde oluşan bir doğal yapı kavradığım kadarıyla. Görsel olarak çok hoş. Daha da hoş olacak


muhtemelen. Herkese öneri edilebilecek bir yer. Güneşli bir günde gelinebilirse daha hoş olur. Genel olarak görülebilecek 3-4 hoş yer var. Bunların içerisinde en hoşlarından biri de bu travertenler” dedi.


Köy uysallarından Şükrü Önel ise ülkenin muhtelif yerlerinden bir hayli insanın ziyarete geldiğini belirterek, “Burası ileride daha iyi olacak. Bütün açılmadı. Dereli ve Pınarlar köyü için ileride turizmde daha çok büyüme olacağını varsayım ediyorum. İnsanlar hem bizi tanıyor hem yörelerimizi görüp hoşlanıyorlar. Karadeniz dışında Akdeniz'den, Doğu Anadolu'dan, Güneydoğu Anadolu'dan buraya gelenler var. İnsanlar buradaki tabiatın hoşluğuna hayran kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin