ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 13:17
Advert

Facebook bu yıl metaverse bölümü için en az 10 milyar dolar harcıyor

Facebook, AR ve VR donanımı, yazılımı ve içeriği geliştiren metaverse bölümü olan Facebook Reality Labs'a yapılan harcamaları artırmayı planlıyor.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 26-10-2021 14:07
Facebook bu yıl metaverse bölümü için en az 10 milyar dolar harcıyor
"

Facebook, AR ve VR donanımı, yazılımı ve içeriği oluşturmakla görevli meta veri tabanı bölümü olan Facebook Reality Labs'a bu yıl en az 10 milyar dolar harcamayı planlıyor.

"Bu uzun- Hayata bakış açısı ve önümüzdeki birkaç yıl için yatırımlarımızı artırmayı bekliyoruz, ”diyor şirket, bu öğleden sonra üçüncü çeyrek kazanç bülteninde yazıyor. Facebook, AR ve VR'yi "yeni nesil çevrimiçi sosyal deneyimler"in özü olarak görüyor.

Reality Labs'in Facebook'un temel uygulamalarından ayrı olarak değerlendirilmesi gerektiğinin bir işareti

Oculus Quest başlığını ve Arama cihazlarının portal dizisi, Facebook'un içindeki bir sonraki büyük şey olarak açıkça konumlandırılıyor. Birincisi, CEO Mark Zuckerberg son birkaç aydır durmaksızın metaverse hakkında konuşuyor. Ve bugün Facebook, Reality Labs segmenti için özel olarak kazanç raporlamaya başlayacağını, Facebook'un ana reklam işinin (yalnızca bu son çeyrekte 28 milyar dolarlık şaşırtıcı bir rakam) başka bir kova altında rapor edileceğini söyledi. Yatırımcılar için Reality Labs işinin önemli olduğunun ve bugün Facebook'a verdikleri değerden ayrı olarak değerlendirilmesi gerektiğinin bir işaretidir.

Ayrıca, belki de, Facebook'un bugünkü kazançlarında neler olup bittiğine dikkati dağıtmak için bir hamle. Şirket, gelir beklentilerini yaklaşık 1 milyar dolar (Facebook ölçeğinde tam olarak çok fazla değil) kaçırdı ve bu da şirketin şu anda yaşadığı bazı zorluklara işaret ediyor. Facebook bunun için bir dizi faktörü suçluyor: COVID-19, ekonomi ve Apple'ın son reklam izleme değişiklikleri. Uygulamaların diğer uygulamalarda ve web sitelerinde onları izlemesine izin vermek için kullanıcıların aktif olarak kaydolmasını gerektiren yeni gizlilik özelliği. Başlangıçta sosyal medya şirketleri, reklamların etkinliğini ölçmek için kısmen bu izlemeye dayanan reklam işlerini ne kadar etkileyeceğinden emin olmadıklarını söylediler.

Facebook için birkaç hafta zor geçti. The Wall Street Journal'da yer alan bir dizi haber, denetim sorunları ve genç kullanıcıların ruh sağlığıyla ilgili endişeler de dahil olmak üzere, şirket tarafından yapılan önemli yanlış adımları ayrıntılı olarak anlattı; bu belgeleri sızdıran muhbir daha sonra Kongre önünde ifade verdi; ve daha bu sabah, The Verge de dahil olmak üzere bir haber kuruluşu konsorsiyumu tarafından, gençler arasında kullanımın azalmasıyla ilgili endişeler de dahil olmak üzere Facebook için daha da fazla sorunu kapsayan düzinelerce haber yayınlandı. Ayrıca, tüm bunların ortasında, Facebook'un uygulamaları Ekim ayının başlarında büyük bir gün boyunca kapalıydı.

Facebook'un bugünkü kazanç açıklamasında bunların hiçbirinden bahsedilmiyor. Ancak bu yatırımların ve değişikliklerin arkasındaki bağlam budur. Facebook markası ve uygulamaları bu tür bir bagajla gelecekse, şirket, belki de tüm bunlardan kaçabileceği yeni bir şeye doğru ilerlemek istiyor.

AdminAdmin