ŞEBİN GÜNDEM
HV
24 NİSAN Çarşamba 23:20
Advert

Fındık maliyeti hür piyasada yükselişini sürdürüyor

Dünyanın 1 numaralı fındığı olan Giresun kalite fındık uzun bir aradan sonra serbest piyasada 25 TL’yi gördüGiresun serbest piyasasında bir ara 23,50 TL’ye kadar inen fındık fiyatları, son bir haftada 1 liralık artış gösterdi.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 14-10-2021 13:46
Fındık maliyeti hür piyasada yükselişini sürdürüyor
"

Dünyanın 1 numaralı fındığı olan Giresun nitelik fındık uzun bir aradan sonra hür piyasada 25 TL'yi gördü


Giresun hür piyasasında bir ara 23,50 TL'ye kadar inen fındık maliyetleri, son bir haftada 1 liralık çoğalış gösterdi. Geçen haftaya 24 TL'den başlayan Giresun nitelik fındık, 50 kuruş daha arkasıydı ve 25 TL'ye kadar akdikeni buldu. Kara ve sivri fındık da hür piyasada 21 TL'den operasyon gördü.


Giresun'da fındık ticareti yapan Ekrem Civelekoğlu, maliyetlerde yaşanan hareketlilik hakkında yaptığı açıklamada, “Bu sezon fındık maliyetlerinde yaşanan hareketlilik devam ediyor. Sezon başında hür piyasada 26 TL'yi gören ancak daha sonra sert bir düşüşle 23 lira 50 kuruşa kadar gerileyen fındık maliyetleri, son bir haftada yine yükselişe geçti. Geçen haftadan bu yana fındık maliyetlerinde takribî 1 TL'lik çoğalış oldu. Giresun nitelik fındık yeni içerisinde yükselişinin sürdürerek verimine göre 25 TL'ye kadar maliyetten akdikeni bulmaya başladı” dedi.

AdminAdmin