ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 13:03
Advert

Ford ve GM, eller serbest sürüş için 'Cruise' terimi üzerinde anlaşmaya varmak için çalışıyor

GM, Temmuz ayında Ford'a eller serbest sürüş teknolojisi BlueCruise'ın adının GM'nin SuperCruise özelliğine ve otonom araç yan kuruluşu Cruise'a çok yakın olduğunu söyleyerek dava açtı. Ford, "seyir" in tek bir otomobil üreticisine bağlı olmayan her yerde bulunan bir terim olduğunu geri attı.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 06-10-2021 21:35
Ford ve GM, eller serbest sürüş için 'Cruise' terimi üzerinde anlaşmaya varmak için çalışıyor
"

Ford ve General Motors bir federal yargıca, eller serbest sürüşü tanımlamak için "Cruise" terimi üzerinde bir ticari marka savaşını çözmeyi planladıklarını söyledi. Otomobil üreticilerinin avukatları, anlaşmanın şartlarını üzerinde çalıştıklarını söyledi ve mahkemeden şartlı işten çıkarma talebinde bulundu. İki taraf, bir anlaşmaya varamazlarsa 60 gün içinde rapor verecek.

Ford, Nisan ayında eller serbest sürücü desteği özelliğinin adını BlueCruise olarak duyurdu. Yasal çatışma Temmuz ayında, GM'nin BlueCruise adının otonom araç yan kuruluşu Cruise'a ve GM'nin 2017'de tanıttığı eller serbest sürüş teknolojisinin adı Super Cruise'a çok yakın olduğunu iddia eden bir ticari marka ihlali davası açmasıyla başladı. şikayetinde, iki şirketin isim üzerinde "uzun tartışmalara" karıştığını ancak anlaşmaya varamadıklarını söyledi. GM, 2012'de Super Cruise'u tanıttığını ve Cruise'un kendi kendini süren yan kuruluşunun 2013'ten beri faaliyet gösterdiğini söyledi.

Ağustos ayında, Ford, "seyir" teriminin "kruvaziyer" olduğunu savunarak davanın reddi için bir dava açtı. 50 yıldır, tüketicilerin herhangi bir otomobil üreticisiyle ilişkilendirmediği sürücü destek özellikleri terimi olarak “her yerde kullanımda” idi. Bir Ford sözcüsü, GM'nin ticari marka iddialarını "haksız ve anlamsız" olarak nitelendirerek, Ford'un GM'nin "Cruise" ve "SuperCruise" ticari markalarının iptal edilmesini isteyen ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine dilekçe verdiğini de sözlerine ekledi.

AdminAdmin