ŞEBİN GÜNDEM
HV
25 NİSAN Perşembe 21:14
Advert

Giresun'da uygulama oteli ve kamu misafirhaneleri talebelerin kullanımına açıldı

Giresun’da üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözmek için Vali Enver Ünlü başkanlığında yapılan toplantıda uygulama oteli ve kamu misafirhanelerinin yurt hizmetinde kullanılması kararlaştırılırken, özel yurtların da ücretlerinde yüzde 15’e varan indirim yapması kararı alındı.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 29-09-2021 15:37
Giresun'da uygulama oteli ve kamu misafirhaneleri talebelerin kullanımına açıldı
"

Giresun'da üniversite talebelerinin yurt meselesini çözmek için Vali Enver Ünlü başkanlığında yapılan buluşmada uygulama oteli ve kamu misafirhanelerinin yurt hizmetinde kullanılması kararlaştırılırken, özel yurtların da fiyatlarında yüzde 15'e varan indirim yapması kararı alındı.


Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, “Vali Enver Ünlü başkanlığında Üniversite Güvenlik ve Koordinasyon Toplantısı'nda şehrimizde üniversiteye yerleşen talebelerin uygulama oteli ve tüm kamu misafirhanelerinde Kredi ve Yurtlar Müesseseyi KYK fiyat tarifesi üzerinden barınması kararlaştırıldı. Müracaatlar ise Gençlik ve Spor Şehir Müdürlüğü'ne yapılabilecek” denildi.



Bin 100 talebe yedekte kaldı


Öte yandan, Giresun Gençlik ve Spor Şehir Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Giresun merkezde 2 bin 224 talebe KYK'ya yerleşirken, bin 100 talebe ise yedekte kaldı. KYK'ya yerleşemeyen talebeler için seçenek olan özel yurt fiyatında da yüzde 15'e varan indirim sağlaması istikametinde görüşüldüğü belirtilirken, özel yurt kapasitelerinin yüzde 35 oranında dolduğu, kız yurtlarında 597, erkek yurtlarında da 436 olmak üzere bin 33 talebe için boş kontenjanın bulunduğu belirtildi.

AdminAdmin