Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 21 Mart 2025 Cuma günü, Giresun’un iç kesimlerindeki Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.
Özellikle 700 metre ve üzeri rakımlı bölgelerde etkili olacak kar yağışının, 10-20 cm arasında kar örtüsü oluşturması öngörülüyor.
Yoğun Kar Yağışı ve Kar Kapanması Tehlikesi
Giresun Valiliği, vatandaşların bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Açıklamaya göre, kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı gibi durumlar yaşanabilir. Ayrıca, tipi şeklinde kar yağışı ve yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi gibi riskler de bulunuyor.
Giresun’da Kar Yağışı İçin Alınması Gereken Tedbirler
Ulaşımda Aksamalar: Kar yağışı nedeniyle yolların kapanması ve trafikte aksamalar yaşanabilir. Özellikle yüksek kesimlerdeki yolların kapanma riski göz önünde bulundurularak, sürücülerin dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemlidir.
Buzlanma ve Don Olayı: Yolda buzlanma ve don olayı nedeniyle kayma ve kaza riskine karşı araçların dikkatli bir şekilde sürülmesi gerekmektedir.