ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 09:10
Advert

Giresun'da acemi spor kulüplerine malzeme takviyeyi yapıldı

Giresun’da Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında amatör spor kulüplerine spor malzemesi yardımı yapıldı.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 12-10-2021 11:36
Giresun'da acemi spor kulüplerine malzeme takviyeyi yapıldı
"

Giresun'da Acemi Spor Haftası aktiflikleri kapsamında acemi spor kulüplerine spor malzemesi takviyeyi yapıldı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Acemi Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından ortaklaşa tertip edilen Acemi Spor Haftası faalliklerinin kapanış merasimi tertip edildi. Çotanak Spor Kompleksinde tertip edilen faalliğe Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Geçlik ve Spor Şehir Müdürü Hasan Bulut, Giresunspor Kulüp Başkanı Hakan Karaahmet, Giresun Acemi Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sinan Işık, acemi spor kulüpleri idareyicileri, Sanayispor Kadın Futbol Ekibi, Giresunspor Hentbol Ekibi ve genç sporcular katıldı.


Genç sporculara hitap eden Giresun Valisi Enver Ünlü, gençlerin spor alt yapısına, özellikle acemi sporlara alaka göstermesi gerektiği ifade etti. Ünlü, “Bugünlerde siz sevgili gençlerimizin spor yaptığı spor kuruluşlarını ziyaret etmek, sizlerle spor yapmak, en azından aynı potaya basket atmak, aynı kaleye şut sürüklemek inanın çok özlediğimiz faalliklerdir. Sizlerde bir an evvel kuruluşlarımıza gelin, kuruluşlarımız sizlere layık çok hoş kuruluşlardır. Atatürk'ün dediği gibi tam ümidimiz gençliktir. Cumhurbaşkanımız da sizlere çok güveniyor. Zati çok yoğun mesaisine karşın öğreniyorsunuz ziyaret ettiği her şehirde gençlerimize özel bir zaman ayırıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'te sizlere çok güveniyor. Zira sizler bizim en kıymetli definemizsiniz. En hoş yatırım gençlere ve geleceğe yapılan yatırımdır. Bunun için bu kuruluşlar ve bunlar gibi nicelerini yapsak inanın azdır. Bizim zamanımızda böyle kuruluşlar yoktu. Ama Türkiye Cumhuriyeti artık güçlü ve bölgesinde laf sahibi, lafı dinlenen ve fikri alınmadan karar verilemeyen güçlü ve bin senelik ananeyi olan bir devlettir. Tabi ki bunun devamı için siz gençlere çok ehemmiyetli misyonlar düşüyor. Tabi ki derslerinizi bakımsızlık etmeyeceksiniz. Allahın İzniyle bu yıl mekteplerimizin hem ilköğretimde hem ortaöğretimde hem de yükseköğretimde sarih kalması çok ehemmiyetli. Zira sizleri çok özledik. Mektepleriniz sizleri çok özledi. Mektepler, talebeler olmayınca hiçbir anlam ifade etmiyor” dedi.


Gençlik ve Spor Şehir Müdürü Hasan Bulut, sporda zaferi tutmak için acemi sporlara daha fazla önemsenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bulut, konuşmasında, “Giresun'da an itibariyle 113 spor kulübü, 2000'i etkin olmak üzere 28 bin 345 lisanslı sporcu, 25 dalda ilk defa alıştırmanlar eşliğinde sporla tanışan takribî 10 bin çocuğumuz Gençlik ve Spor Bakanlığı spor mekteplerinde spor yapma ihtimaline sahip olmuştur. Spor dallarında zaferi tutacaksak bunun yolu da alt yapısı kesinlikle acemi sporlara daha fazla önemsemekten geçiyor. Bakanlığımız tarafından başlatılan ilkokul 3. Sınıf talebelerine müteveccih maharet taraması ve spora manipülasyon projesi kapsamında 2017-18 eğitim ve öğretim senesinde 4 bin 5 talebemizi, 2018-19 eğitim ve öğretim senesinde ise 3 bin 800 talebemize maharet taraması yapılarak spor dallarına manipülasyon çalışmaları asıllaştırdık” ifadelerine yer verdi.


Konuşmaların ardından Giresun Valiliğinin acemi kulüplere destek emelli yaptığı malzeme takviyeleri, Vali Ünlü tarafından acemi kulüplere teslim edilmek üzere Acemi Spor Kulüpleri Federasyonu temsilcilerine teslim edildi. Acemi Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sinan Işık acemi kulüplere yaptığı takviye ve destekderi dolayı Vali Ünlü'ye teşekkür onurluk ibraz etti.

AdminAdmin