ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 09:26
Advert

Güngören'de trajediye ramak kaldı, hakimiyetten çıkan kamyon metro duvarına çarptı: 2 yaralı

Güngören’de alkollü sürücünün kontrolünden çıkan kamyon, refüjü aşıp insanların arasından geçerek metro girişindeki duvara çarparak durdu.

İSTANBUL
Giriş Tarihi : 18-09-2021 22:50
Güngören'de trajediye ramak kaldı, hakimiyetten çıkan kamyon metro duvarına çarptı: 2 yaralı
"

Güngören'de içkili sürücünün hakimiyetinden çıkan kamyon, refüjü aşıp insanların arasından geçerek metro girişindeki duvara çarparak durdu. Kamyon sürücüsü ve yanındaki yolcunun yaralandığı kazada facianın eşiğinden dönülürken, yaşanan kaza anı kameraya yansıdı.


Kaza, saat 17.00 sıralarında Güngören Genç Osman Esenler sokağında yaşandı. İddiaya göre, içkili olduğu bilinen sürücünün hakimiyetinden çıkan 45 AS 692 plakalı kamyon, yol ayrımındaki refüjü aşarak insanların arasından geçip metro duvarına çarparak durdu. Kazada kamyon sürücüsü ve yanındaki yolcu hafif biçimde yaralanırken, facianın eşiğinden dönüldü. Hakimiyetten çıkan kamyonu gören yurttaşlar süratli bir biçimde sağa sola kaçıştı. Kaza sonrasında ihbar üzerine hadise yerine gelen polis ekipleri etrafta güvenlik tedbiri alırken, sağlık takımları ise yaralılara müdahale etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar en yakın hastaneye kaldırılarak rehabilitasyon altına alındı. Öte yandan, Üçyüzlü Metro istasyonun bir girişi kapatılırken girişler öteki kapılardan sağlandı. Kamyon, çekici ile hadise yerinden kaldırıldı.



“Kamyon yukarıyadan geldi freni patlakmış”


Kaza sırasında metro içinde bulunan Abdurrahman Çapkan, “Ben metronun içindeydim güm diye ses geldi. Güvenliklerin hepsi koşarak yukarıya çıktı. Adam buraya çarpmış bu taraftan çıktık. Adam yaralı olarak ambulans hastaneye götürdü. Kamyon yukarıyadan geldi freni patlakmış” dedi.


İdris Şimşek ise “Taşıt yukarıyadan geliyordu. Freni boşalmış gibiydi kendini yakalayamıyordu. Kimsenin kavramadığı bir biçimde taşa çarpıp dolaysız metronun önüne giriş yaptı. Dinlediğime göre iki şahıs varmış vasıtada yaralı olarak. Bir esnaf da çeper güç kurtulmuş” dedi.



Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı


Kamyonun yolda süratle ilerleyişi ve metro girişindeki duvara çarparak durmasıyla beraber yurttaşların panik anları güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hakimiyetten çıkan kamyonun süratli bir biçimde refüjü aşıp, insanların arasından geçerek duvara çarptığı görülüyor.

AdminAdmin