ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 12:29
Advert

ICYMI: Microsoft'un yeni Surface cihazları hakkında bilmeniz gereken her şey | Engadget

Engadget'taki en son teknoloji incelemeleri arasında Microsoft Surface Pro 8, 2021 iPad ve yeni Nintendo Switch OLED sürümü yer alıyor.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 25-10-2021 03:31
ICYMI: Microsoft'un yeni Surface cihazları hakkında bilmeniz gereken her şey | Engadget
"

Engadget'ta birkaç hafta yoğun geçti ve özetlenecek çok sayıda incelememiz var. Nathan Ingraham, en yeni temel iPad'in yanı sıra, ikincisinin ikincil bir makineden daha fazla işlem gücünden yoksun olduğunu söylediği Microsoft Surface Go 3'ü inceledi. Devindra Hardawar, hem rafine hem de sinir bozucu olarak adlandırdığı Windows 11'i ve beğendiği ancak fiyatına göre yetersiz bulduğu Microsoft Surface Laptop Studio'yu inceledi. Ayrıca Dana Wollman, bazı sorunları çözen ancak bazı sorunları yeni, daha yüksek fiyat etiketiyle yaratan Surface Pro 8 ikisi bir arada modelini de inceledi.

Microsoft'un Surface Pro 8'inde hala bir klavye bulunmuyor Ayrıca klavye olmadan 1,96 pound ile yüzde 15 daha ağır. Dana, bunun MacBook Pro'dan daha hafif olduğunu söylüyor, ancak bu onu ideal bir mobil cihaz yapmıyor.

Dahili destek ayağı, makinenin en iyi şekilde tutulduğunda değil, yerleştirildiğinde kullanıldığını gösteriyor. Dana, dar bölmeler nedeniyle çekilmesi biraz zor olsa da, kickstand'ın birinci sınıf olduğunu söyledi. 4K'da kayıt yapabilmesine rağmen 10 megapiksel arka kameradan gelen görüntülerden etkilenmişti ve karışık aydınlatmada bile yetenekli olduğunu kanıtlayan web kamerasından daha fazla etkilendi. 120Hz yenileme hızı önemli bir gelişmedir ve pil ömründen biraz tasarruf etmenize yardımcı olsa bile 60Hz'e geri dönmek istemeyeceğinizi söylüyor. Ayrıca, kullanımı eğlenceli hale getiren dokunsal bir motora sahip Slim Pen 2'yi de beğendi. Ancak, yüksek fiyat noktasının Surface Pro 8'i daha da niş bir ürün haline getirdiğini kabul ediyor.

Surface Go 3 hala yeterince güçlü değil Dana Wollman/Engadget

Nathan Ingraham Surface Go3'ün birçok özelliğini seviyor 3: bu, güçlü ve iyi yapılandırılmış bir dokunuşa sahip ve son derece hafif ve taşınabilir.

Onun için en büyük sorun, yetersiz teknik özellikler ve ortalama pil ömrüydü. İncelediği model, 10. nesil Intel Core i3 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB depolama ile geldi.

Bu, temel görevler için çoğunlukla yetenekli bir makine anlamına geliyor, ancak Nathan ara sıra müzikte takılmalar yaşıyordu ve bunu yapmak zorunda kaldı. çalışma günü boyunca sekmeleri yeniden yükleyin. Adobe Lightroom'da çalışırken gecikme fark etti ve diğer programlara atlarken görüntülü aramalar sırasında sorunlar yaşadı. Normal çalışma rutini sırasında pil, cihazın taşınabilirliğini azaltan beş saat sürdü. Ancak 10.5 inçlik, 1.920 x 1.280 dokunmatik ekranı ve 3:2 en boy oranını ve ayrıca kademesiz olarak ayarlanabilen kickstand'ı beğendi. Nathan, Surface Go 3'ün seyahat için ikincil bir makine olarak çalıştığını görebileceğini söylese de, performansı ve pil ömrü sorunları nedeniyle günlük bir sürücü olarak önermek zor.

Surface Dizüstü Bilgisayar Stüdyosu daha fazla çekirdek kullanabilirdi. Windows'un ilk 1Surface'inde Devindra Hardawar/>Devindra Hardawar/>Devindra Hardawar> 120Hz yenileme hızına sahip inç ekran ve yaklaşık dört kilo ağırlığında.Ekranın kendisi esnek menteşesi, fantastik Dolby Vision desteği ve yenileme hızı ile onu büyüledi, ancak daha kalın çerçevelerle çevriliydi. Yanlardaki iki subwoofer ve klavyeden geçen tweeter'lar sayesinde hoparlörlerin şaşırtıcı derecede güçlü olduğunu söyledi.

Devindra, Laptop Studio'nun günlük bilgisayar görevleri için sağlam bir performans sergileyicisi olduğunu ve bunu yapmak için yeterince hızlı olduğunu söyledi. Overwatch'ı 90 ve 100 fps'de oynayın - yalnızca dört çekirdekli bir çipe sahiptir ve bu kadar çok benzer makine daha güçlü altı veya sekiz çekirdekli CPU'lara sahipken önermeyi zorlaştırır. Ayrıca anemik bağlantı noktası durumundan da rahatsız oldu: ThunderBolt 4'ü destekleyen iki USB-C bağlantı noktası ve tescilli bir Surface Connect yuvası, ancak artık bir SD kart yuvası yok, bu da rekabeti geçme fırsatı olurdu. En azından Microsoft, Kitap 3'teki mükemmel klavyeyi ve yeni Surface Slim Pen 2'yi içeriyordu. Devindra, Surface Laptop Studio'yu kullanmayı gerçekten sevse de, genel olarak daha fazla güç istediğini söyledi.

Windows 11 cilalı ve güvenli — ama sinir bozucu Microsoft'un Devindra, işletim sistemini ne kadar çok kullanırsa, küçük tasarım değişikliklerinin yazılımı ne kadar ileri götürdüğünü görmenin o kadar kolay olduğunu söylüyor. Görev çubuğunda artık ortalanmış simgeler var, Başlat menüsü sabitlenmiş uygulamalarla yeniden tasarlanmış bir görünüme sahip, pencerelerin köşeleri yuvarlatılmış ve simgeler, Explorer ve Ayarlar uygulamaları genel olarak daha rafine bir his için keskin görünüyor.

Sistem gereksinimleri biraz daha katıdır: uyumlu Intel, AMD veya Qualcomm işlemci, 4 GB RAM, en az 64 GB depolama ve casus yazılımların ve kötü amaçlı yazılımların saldırmasını zorlaştıran Güvenli Önyükleme ve Güven Platformu Modülü 2.0'ı etkinleştirmeniz gerekir. Bu, daha eski bir donanıma sahipseniz veya kendi bilgisayarınızı kurduysanız, bazı ek komplikasyonların olduğu anlamına gelir. Windows 11, Devindra'nın, kullanılabilir olduğunda yükleme sürelerini önemli ölçüde hızlandırması gerektiğini söylediği Microsoft'un DirectStorage teknolojisini kullanmanın tek yolu olacak. Yenilenmiş bir görünüm, ek güvenlik ve daha hızlı performansın birleşiminin ileriye doğru atılmış bir adım olduğunu söylüyor; ancak çok önemli bir adım değil.

2021 iPad, aşamalı bir güncellemedir Nathan Ingraham/Engadget

2121 yenilenen iPad, Nathan Ingraham gibi ilk benimseyenler için değil.

Bununla birlikte, donanım önceki iki sürümden büyük ölçüde değişmemiştir. Temelde aynı boyuta ve ağırlığa sahip olan cihaz, 10,2 inç, 2,160 x 1,620 dokunmatik ekran, 8 megapiksel arka kamera ve şarj için bir Lightning bağlantı noktası içeriyor.

Bu, bunun bir iPad olduğu anlamına geliyor. hızlı, hafif, taşıması kolay ve (nispeten) ucuz bir tablet isteyenler. Çoğu standart iPad kullanıcısı için – tableti öncelikle oyun oynamak veya internette gezinmek gibi şeyler için kullananlar – için yeni yonga seti fazlasıyla yeterli güç sağlayacaktır. Nathan, birkaç açık uygulamayla çoklu görev yaparken herhangi bir yavaşlama fark etmedi, ancak bu dönemlerde bazı uygulamaların daha sık yenilenmesi gerektiğini fark etti. Ayrıca ekran, video izlemek ve oyun oynamak için kullanılabilir durumdayken, dizideki diğer iPad'lerdeki ekranlarla karşılaştırılamaz. Ama Nathan'ın dediği gibi 330 dolara kimin umurunda? iPad'iniz birkaç yıldan daha eskiyse, bunda bazı önemli iyileştirmeler bulacaksınız.

Fitbit Charge 5'in şık, tam renkli bir ekranı var Valentina Palladino/Engadget

Yeni Fitbit Charge-inch 5 ile ilgili ilk fark edeceğiniz şey AMOLED rengi olacak.

Fitness bandı artık EKG ölçümleri ve stres seviyeleri için EDA izleme gibi bazı daha gelişmiş özelliklere de sahip. EKG ölçümü yakında geliyor ve Valentina, EDA izlemesinin sezgisel olmadığını ve onu hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Konumunu hemen tespit eden ve koşu rotasını doğru bir şekilde haritalayan yerleşik GPS ile daha şanslıydı.

Valentina, gün boyunca yararlı bulduğu alarm ve zamanlayıcı uygulamalarını da beğendi. Ancak, Fitbit'in müzik odaklı bazı özellikleri kaldırması onu hayal kırıklığına uğrattı, bu da bir parçayı atlamak veya oynatmayı kontrol etmek için telefonunu çıkarmak zorunda kalması anlamına geliyordu. Ayrıca Charge 5'in belirli uyku ve egzersiz verileri gibi daha gelişmiş metriklerinden bazılarının Fitbit'in aylık 10 dolara mal olan abonelik hizmetinin bir parçası olduğunu görmekten biraz rahatsız oldu. Ancak pil ömrünü ve NFC ile Fitbit Pay'in dahil edilmesini alkışladı. Eğer aradığınız şey, fitness odaklı ve birkaç günlük pil ömrüne sahip, düşük profilli bir giyilebilir cihazsa Charge 5'in bütçenize uygun olacağını söylüyor.

Güncellenmiş Sonos Beam, sürükleyici bir özelliğe sahip. Dolby Atmos sesi Büyük ölçüde aynı donanıma (bir merkez tweeter, dört orta woofer ve üç pasif radyatör) sahip bu soundbar, Dolby Atmos deneyimini simüle etmek için daha fazla işlem gücüne güveniyor. Devindra, testi sırasında şaşırtıcı derecede iyi çalıştığını, ancak yükseklik kanallarını patlatmaya adanmış gerçek hoparlörlerin yerini almadığını söyledi.

Beam Gen 2'nin 25,6 inç genişliğinde ve ağırlığıyla şaşırtıcı derecede kompakt olmasını beğendi. altı pound ve arkada aynı Ethernet, HDMI ve güç bağlantı noktalarına sahip. Ve Sonos'un uygulaması aracılığıyla kurulumun ne kadar kolay olduğunu takdir etti. Testlerde, yeni Beam aksiyon filmleri sırasında mükemmeldi: Devindra, Baby Driver'ı izlerken bunun daha zengin bir deneyim olduğunu ve hatta diyalogun da daha net geldiğini söyledi. Ancak, müzik çalma o kadar önemli ölçüde farklı değildi ve Amazon Müzik için Dolby Atmos desteği bu yıl içinde gelecek. Sonos, evinizdeki sesi senkronize etmeyi de kolaylaştırır ve Alexa entegrasyonu iyi çalışır. Devindra, film izleme deneyiminizi bir üst seviyeye çıkarmak için 500 doların altında sağlam bir soundbar olduğunu söylüyor.

Uno Synth Pro muhteşem sesler üretebilir Terrence O'Brien/Engadget

Üç osilatör, iki zarf, iki LFO, iki filtre, bir analog overdrive ve on iki dijital efekt ile Uno Synth Pro, ses için birçok seçenek sunar tasarım.

Genel yapının yeterince sağlam olduğunu, düğmelerin iyi olduğunu, düğmelerin iyi direnç sunduğunu ve ekranın küçük olmasına rağmen ihtiyacınız olan tüm bilgileri sağladığını söyledi.

Ancak gri, siyah ve kırmızı renk düzeni, özellikle karanlık ortamlarda kontrolleri hızlı bir şekilde tespit etmeyi zorlaştırdı. Ayrıca tüm parametreleri değiştiren dört üst düğmeyi de beğenmedi. Ancak Terrence, en büyük sorununun dokunmatik tuşlar ve şeritler olduğunu söyledi - tepkisiz hissettiler ve bazen üç sesli parafon modunda daha kötü olan dokunuşları tespit edemediler. Saha ve mod şeritleri benzer şekilde davrandı. Ancak synth ses çıkarmaya başladığında hayal kırıklıkları büyük ölçüde unutuldu: Terrence, osilatörlerin gövdesi ve kumu olduğunu ve testere dalgasının sadece yırtıldığını söyledi. Genel olarak, ses tasarım araçlarının zenginliğinden ve osilatörlerin ve filtrelerin kalitesinden kendisini bir dönüşüm olarak adlandıracak kadar etkilenmişti.

Owlet'in Smart Sock Plus'ı daha büyük çocukları izlemeye devam edebilir Owlet

Akıllı çiftler için hem ikinci hem de üçüncü nesil tarafından yetiştirildi telefonumdan her zaman istatistiklerinde.

Owlet yalnız olmadığımı söylüyor: Ankete katılan kullanıcıların yüzde 72'si, çocuklarının kalp atış hızını ve nabız öküz seviyelerini ölçmek için cihazı kullanmaya devam etmek istediklerini belirtti. Buna karşılık şirket, algoritmasını güncelledi ve beş yaşına veya 55 pound'a kadar olan çocukları alabilen Smart Sock Plus'ı yaptı.

Daha büyük çorap ve daha iyi algoritmanın yanı sıra, Smart Sock Plus çok daha iyi. standart, üçüncü nesil cihazla aynı. Testlerde Plus daha uygun görünüyordu, ancak çocuklarımın onları çıkarmasını önlemek için geçici çözümler kullanmak zorunda kaldım. Ayrıca yanlış hizalanmış bir çorap hakkında daha az uyarı fark ettim ki bu hoş bir güncellemeydi. Smart Sock Plus 359$'lık fiyatıyla yeni kullanıcılar için oldukça pahalıdır, ancak mevcut müşteriler için mevcut olan 69$'lık genişleme paketi, çorabın ömrünü önemli ölçüde uzattığı için muhtemelen başarılı olacaktır.

Nintendo Switch OLED sürümü. güzel ama gerekli değil CPU ve GPU aynı kalır ve gelecekteki oyun başlıklarının mevcut Switch ve Switch Light cihazlarıyla uyumlu olmasını sağlar ve kötü şöhretli Joy-Cons yeniden tasarlanmamıştır (umarım drift sorunları çözülmüştür).

Kris, tüm ünitenin uzunluğunu uzatan ve tercih ettiğiniz herhangi bir açıda bırakılabilen Surface tarzı bir panel olan yeni standdan etkilendi. Ancak, USB-C bağlantı noktası hala altta olduğundan, masaüstü modundayken şarj edilemez. Ayrıca çerçevedeki daha ince çerçeveleri ve kaplamayı beğendi ve yeni düğmelerin daha şık göründüğünü ve daha iyi hissettirdiğini söyledi. Orijinal Switch ile aynı yükseklik ve genişliktedir, bu nedenle mevcut tüm aksesuarlara uyacaktır. Pil aynı olsa da, yeni OLED ekran sayesinde güç açısından daha verimli görünüyor. Buna rağmen, Kris, orijinalinden vazgeçmediğin veya gerçekten OLED ekrana ihtiyacın olmadıkça mevcut sisteminize bağlı kalmanın iyi olacağını söylüyor.

Carol akıllı egzersiz bisikleti büyük cüzdanlar içindir Daniel , sekiz dakika 40 saniyelik kısa antrenmanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış bir makine.Ekran bir Lenovo tableti olduğundan, Peloton'unki gibi üçüncü taraf uygulamaları çalıştırabilir, böylece oradan ders alabilirsin. Daniel, Carol uygulamasının temiz ve renkli olduğunu söylüyor: Yüksek yoğunluklu bir aşamaya geldiğinizde kullanıcı arayüzü yanıp sönüyor ve güç çıkışı görselleştirmeleri özellikle harikaydı.

Bisikletin kendisi, büyük, gerçek asılı volan ve direnci elektronik olarak kontrol etmek için sistemi barındıran bir tahrik ünitesi. Kısa kulplarda kalp atış hızı izleme elektrotları bulunur ve gidonların yüksekliği ve koltuk yüksekliği ve mesafesi ayarlanabilir. Daniel onunla vakit geçirdikten sonra hem kondisyonunun hem de ruh halinin düzeldiğini hissettiğini itiraf ediyor, ancak 2.400 dolarlık fiyat etiketini yutmak özellikle zor.

.
AdminAdmin