ŞEBİN GÜNDEM
HV
25 NİSAN Perşembe 18:46
Advert

Memleket hasretiyle bin kilometre yol kat edip 25 otobüsle Alucra’ya geldiler

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfının öncülüğünde 39 Köy Derneği’nin üyeleri İstanbul’dan 25 Otobüs ve özel araçlarıyla Sıla-i Rahim gezisi için Alucra’ya geldi.

İLÇELER
Giriş Tarihi : 30-01-2023 19:21   Güncelleme : 30-01-2023 20:35
Memleket hasretiyle bin kilometre yol kat edip 25 otobüsle Alucra’ya geldiler

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfının öncülüğünde 39 Köy Derneği’nin üyeleri İstanbul’dan 25 Otobüs ve özel araçlarıyla Sıla-i Rahim gezisi için Alucra’ya geldiler.

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfının öncülüğünde 38 köy derneğinin birlikte organize ettiği Sıla-i rahim gezisiyle Alucralı gençler ata topraklarında bir araya geldi.

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı tarafından organize edilen 39 Köy Derneğinin ve Alucra halkın katılımı ile düzenlenen etkinliğin ilk durağı ilçe girişindeki şehitlik oldu. Alucra Şehitliğinde yapılan duaların ardından ilçe girişinde mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. İlçe meydanında devam eden etkinlikte mevlidi şerif okutularak dualar edildi.

Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı tarafından Alucra Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen seminere katılanlara Alucra’nın kuruluşundan bugüne tarihteki önemine dair bir sunum yapıldı.

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkanı Süleyman Baba burada yaptığı konuşmasında, önemli açıklamalarda bulunarak, Alucra topraklarının, Anadolu Alperenlerinin ve ilçede metfun Seyyid Mevlana Şeyh Çağırgan İsmail Hakkı Veli, Yakup Gülami, Mahmut Çağırgan Veli gibi evliyaların yurdu olduğunu ifade etti. Anadolu'nun son savunma hattı olan ve Harşit Savunmasını yapan 2. Kafkas Kolordusunun komuta merkezinin Alucra olduğunu kaydetti.

Alucra Kaymakamı Muhammet Cengiz de yaptığı konuşmada, “herkesin kendi derdine düştüğü bu günlerde Alucralı hemşehrilerimiz buralara kadar gelerek çok anlamlı bir vefa örneği gösterdiler. Bu ziyaretle ilçemizin birlik ve beraberliğine önemli bir katkıda bulunulmuş oldu. Süresi kısa olsa da etkisi ve tesiri büyük olan bir organizasyon oldu. Bu ziyaretten bizler kendi payımıza mesajlarınızı almış olduk. Görevlerimizi daha hassasiyetle yapmaya devam edeceğiz. İlçemiz için bu önemli etkinliği düzenleyen Vakıf Başkanı Süleyman Baba ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.

Üç gün süren gezi programı çeşitli eğlence ve programlarla devam etti.

Fotoğraflar: Ali Koyuncu - Alucra

 

HüseyinHüseyin