ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 11:13
Advert

Microsoft, Çin'deki LinkedIn'i 'zorlu işletim ortamı' nedeniyle kapatacak | Engadget

Şirket bunun yerine ülkede bağımsız bir iş uygulaması çalıştıracak.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 25-10-2021 01:28
Microsoft, Çin'deki LinkedIn'i 'zorlu işletim ortamı' nedeniyle kapatacak | Engadget
"

LinkedIn, hizmetinin Çince sürümünü bu yıl içinde kapatacak. Şirket, sosyal ağının profesyoneller için yerel sürümünü kapatma nedenleri olarak "Çin'deki önemli ölçüde daha zorlu bir çalışma ortamı ve daha yüksek uyumluluk gereksinimleri"ni gösterdi.

"Çinli üyelere yardım etmede başarıyı yakalamış olsak da" İş bulma ve ekonomik fırsat bulma konusunda, paylaşma ve bilgi sahibi olmanın daha sosyal yönlerinde aynı başarıyı bulamadık” dedi. Bu nedenle, şirket Çin'i tamamen terk etmiyor. InJobs adlı bağımsız bir ilanı panosu uygulaması üzerinde çalışıyor. Bu uygulama, sosyal bir beslemeye veya gönderileri veya makaleleri paylaşmanın herhangi bir yoluna sahip olmayacak.

LinkedIn, başlatıldığında eyalet kısıtlamalarına uymayı ve belirli içerikleri engellemeyi kabul etti. Çin, Şubat 2014'te. Ancak, bu yıl bazı sorun belirtileri ortaya çıktı. Mart ayında şirket, yeni Çinli kullanıcıların bir büyüye kaydolmasını engelledi ve ülkelerin yasalarına uyduğundan emin oldu. Birkaç ay sonra Çin, LinkedIn de dahil olmak üzere 105 uygulamanın veri toplama yasalarını ihlal ettiğini söyledi.

Microsoft'un sahip olduğu hizmet, Çin'de resmi olarak faaliyet gösteren son büyük ABD sosyal ağıydı. Ülke bu yılın başlarında Signal ve Clubhouse'u yasaklamıştı. Facebook ve Twitter, 2009'dan beri orada engellendi ve Çin, 2014'te Instagram'ı yasakladı.

AdminAdmin