ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 17:19
Advert

Netflix eş CEO'su Dave Chappelle özel bölümünde iletişimi 'bozduğunu' söyledi | Engadget

Netflix eş CEO'su Ted Sarandos, Dave Chappelle'in 'The Closer'ına verilen tepkinin ardından çalışanlarla iletişimi "bozduğunu" söyledi.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 25-10-2021 10:20
Netflix eş CEO'su Dave Chappelle özel bölümünde iletişimi 'bozduğunu' söyledi | Engadget
"

Netflix'in CEO'su Ted Sarandos, Variety'ye göre Dave Chappelle'in The Closer'ına verilen tepkinin ardından çalışanlarla iletişimi "bozduğunu" söyledi. Aynı zamanda, şirketin "sanatsal ifadeye" büyük değer verdiğini söyleyerek gösterinin yanında durdu. Yorumları, LGBTQ+ çalışanları, yaratıcıları ve müttefikleri tarafından düzenlenen planlı bir grevden hemen önce geldi.

Bu ayın başlarında çıkış yapmasının ardından The Closer, LGBTQ+ topluluğu tarafından transfobik olarak nitelendirilen bir eleştiri fırtınasıyla karşılaştı. O sırada çalışanlara Netflix'in "nefreti veya şiddeti kışkırtmak için tasarlanmış içeriklere asla izin vermeyeceğini ve The Closer'ın bu çizgiyi aştığını düşünmüyoruz" demişti.

Şimdi Sarandos, çalışanlarla ilgili durumu ele alma şeklinden pişman olduğunu söyledi. Variety ile yaptığı röportajda, "Açıkçası, bu iç iletişimi mahvettim" dedi. "Her şeyden önce, çok daha fazla insancıl bir şekilde liderlik etmeliydim. Yani, verdiğimiz bir karardan kesinlikle acı çeken ve incinen bir grup çalışanım vardı. Ve bence, işe başlamadan önce bunun kabul edilmesi gerekiyor. her şeyin özü."

Açıkçası, o şirket içi iletişimi batırdım. Her şeyden önce, çok daha fazla insanlıkla yol almalıydım. Yani, verdiğimiz bir karardan kesinlikle acı çeken ve incinen bir grup çalışanım vardı. Ve bence, herhangi bir şeyin özüne inmeden önce bunun kabul edilmesi gerekiyor.

Aynı zamanda, Sarandos ayrı bir röportajda, "durumumun değişmediğini" söyledi. özel yayın yapma kararı. The Hollywood Reporter'a verdiği demeçte, "Çalışanlarımıza üyelerimizi eğlendirmeye çalıştığımızı ve Netflix'teki bazı içeriği beğenmeyeceğinizi önceden söylüyoruz" dedi. "Özel bölümün Netflix'e eklenmesi, komedi teklifimizle tutarlıdır [ve öyledir]… Netflix'te hoşlanmayacağınız bir şeyin olduğu zamanlardan biridir."

Gidişin bir parçası olarak , çalışanların Netflix için bir talep listesine sahip olacağı ve Sarandos'un görüşlerini duymak için onlarla buluştuğu bildiriliyor. Şirketin "dahil olmaya derinden bağlı" olmasına rağmen, "Netflix'te çalışan yaratıcılarla sanatsal özgürlüğü desteklemeye" eşit derecede kararlı olduğunu söyledi. Netflix'in çalışanların istediği gibi özel bölümün önüne bir feragatname eklemeyeceğini, Chappelle'in kendisinin başlangıçta bir uyarı verdiğini gerekçe göstererek ekledi.

Sarandos, Chappelle'in önceki özel bölümü de dahil olmak üzere Netflix şovlarının izleyici rakamlarını gösteren şirket içi belgeleri sızdırdığı için bir çalışanın kovulmasının ardından şirketteki şeffaflık konusunu da ele aldı. THR'ye verdiği demeçte, "Şeffaflık kültürüne derinden bağlıyız" dedi. "Ayrıca, güvence altına almaya devam etmemiz, çalışanlarımıza duyduğumuz büyük güvene de bağlı, ancak şirket içi operasyonlarımızı bu doğrultuda değiştirmeyi planlamıyoruz."

AdminAdmin