ŞEBİN GÜNDEM
HV
18 NİSAN Perşembe 16:23
Advert

Whistleblower, Facebook'un kâr için nefret söylemini teşvik ettiğini söylüyor

Wall Street Journal'ın Facebook Dosyalarından sorumlu muhbir Frances Haugen, sosyal medyanın düzenlenmesi için acil bir çağrının yanı sıra 60 Dakikada Scott Pelley'e kimliğini açıkladı.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 06-10-2021 19:33
Whistleblower, Facebook'un kâr için nefret söylemini teşvik ettiğini söylüyor
"

Facebook belgelerinin devasa bir önbelleğinin Wall Street Journal'a sızdırılmasının arkasındaki muhbir Frances Haugen, Pazar günü 60 Dakika'da halka açıldı ve dünyanın en güçlü sosyal medya platformunun iç işleyişini daha fazla ortaya çıkardı. Ulusal televizyonda kimliğini açıklayan Haugen, ürün optimizasyonuna kendini o kadar adamış ki nefret söylemini güçlendiren algoritmaları benimseyen bir şirketten bahsetti.

Haugen, 60 Minutes sunucusu Scott Pelley'e "Karını bizim güvenliğimizle ödüyor" dedi. .

Silinen bir LinkedIn profiline göre Haugen, Facebook'ta Civic Integrity grubuna atanmış bir ürün müdürüydü. Grubun dağılmasından sonra 2021'de şirketten ayrılmayı seçti. "Facebook'un tehlikeli olmasını önlemek için gerçekten yatırılması gereken yatırıma istekli olduklarına" güvenmediğini söyledi.

"Kamu için neyin iyi olduğu ile neyin iyi olduğu arasında... Facebook için iyi”

Sonuç olarak, şirketin daha iyi düzenlenmesini sağlamak umuduyla Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na bir iç araştırma önbelleği sızdırdı. Google ve Pinterest de dahil olmak üzere birçok şirkette çalıştığını, ancak şirketin kârını kullanıcılarının refahının önüne koyma arzusu nedeniyle “Facebook'ta çok daha kötüydü” dedi

“ Çatışma oldu...

"Facebook ve uygulama ailesindeki nefret söylemi, bölücü siyasi konuşma ve yanlış bilgilerin dünyanın her yerindeki toplumları etkilediğine dair çeşitli kaynaklardan elde ettiğimiz kanıtlarımız var."

Haugen, sorunun kökeninin şu olduğunu iddia ediyor: 2018'de platformda gördüklerinizi yöneten algoritmalar ortaya çıktı. Ona göre, etkileşimi artırmayı amaçlıyorlar ve şirket, en iyi katılımın, kullanıcılara korku ve nefret aşılayan türden olduğunu buldu. Hagen, "İnsanları öfkeye teşvik etmek, diğer duygulardan daha kolay," dedi.

O zamanlar Mark Zuckerberg, algoritma değişikliklerini olumlu olarak sunmuştu. "Hizmetlerimizin sadece eğlenceli olmasını değil, aynı zamanda insanların refahı için de iyi olmasını sağlamak için bir sorumluluk hissediyoruz."

Fakat Wall Street Journal'ın Haugen'in endişeleriyle ilgili haberine göre, sonuç öfke ve nefrete keskin bir dönüş oldu. Journal tarafından alıntılanan ve değişikliğin etkilerini değerlendiren bir dahili not, "Yanlış bilgi, zehirlilik ve şiddet içeren içerik yeniden paylaşımlar arasında aşırı derecede yaygın" dedi.

Wall Street Journal, aşağıdaki önbellekten bulgularını yayınlamaya başladı. Eylül ayında “Facebook Dosyaları” adını aldı.

Duruşmadan önce Facebook, Journal'ın haberinde atıfta bulunulan raporlardan ikisini yeniden üreten bir blog gönderisindeki anlatıyı değiştirmeye çalıştı.

60 Dakika raporu öncesinde, Facebook aynı sapmaları farklı bir yerde denedi. biçim. Facebook Global Affair Başkan Yardımcısı Nick Clegg, Haugen'in ortaya çıkmasından birkaç saat önce, Pazar öğleden sonra şirketi savunmak için CNN'nin Güvenilir Kaynaklarına çıktı.

6 Ocak isyanlarından sosyal medyanın sorumlu olduğu iddiasıyla ilgili olarak Clegg, "Bence bu gülünç" dedi. “Bence Amerika Birleşik Devletleri'ndeki siyasi kutuplaşma sorunları için teknolojik veya teknik bir açıklama olması gerektiğini varsaymak insanlara yanlış bir rahatlık veriyor.”

Haugen röportajı, sosyal ağların daha geniş bir şekilde düzenlenmesi çağrısında bulunarak sonlandırdı; bu, Facebook'un kendisinin daha sınırlı biçimde talep ettiği bir şeydi. Salı günü Senato Ticaret panelinde görünmesi planlanıyor.

.
AdminAdmin