Bu çöplük, havamızı kirletiyor!

Şebinkarahisar'a Yakışmayan Görüntüler. Şehrin Çöpünü Soluyoruz!

GÜNCEL - 03-09-2022 17:01

Bu çöplük, havamızı kirletiyor!

Şehir çöplüğü Şebinkarahisar'ın havasını kirletmeye devam ediyor. Vatandaşlar Belediyeyi göreve davet ederek en kısa sürede bu sorunun çözülmesini istiyor.

Şebinkarahisar Belediyesi tarafından mahallelerden toplanan evsel atıklar, Gülloğ mevkisinde bulunan şehir çöplüğünde yakılarak imha edilmeye çalışılıyor.  İşte bu sırada çöplüğün pis kokusu, başta bağlar mahalleleri olmak üzere Tamzara Mahallesi ile ilçe merkezine kadar ulaşıyor.

Havasıyla övündüğümüz ilçemizde; hem görüntü hem de hava kirliliğine neden oluyor. Gülloğ mevkisinde ormanlık alana yakın yerde günlerce yanan çöpler, rüzgarın etkisiyle uzak noktalara kadar ulaşıyor. Devamlı olarak ilçe halkı tarafından şikayet konusu olan çöplüğün, yoğun dumanla birlikte yayılan kötü kokusu bazen günlerce sürebiliyor.Şiddetli rüzgarla yangını andıran görüntüler ise Şebinkarahisar'a yakışmıyor.

"HAVASIYLA ÖVÜNEMİYORUZ"

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan bazı vatandaşlar da "Temiz havasıyla övündüğümüz ilçemizle artık övünemiyoruz. Bu kötü koku, bir sis gibi evlerimizin, bağlarımızın, bahçelerimizin üstüne çöküyor. Balkona dahi çıkamıyoruz." diye tepkilerini dile getirdi.

Genellikle Yedidutlar Semti ile diğer Bağlar Mahallelerine kadar uzanan kötü koku vatandaşlar tarafından solunuyor.

Geçtiğimiz günlerde çekilen bu görüntüler, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Görüntüde çöplüğün dumanı rüzgarın etkisiyle birlikte ilçenin en temiz havasının ölçüldüğü ve göğüs hastalıklarından şikayetçi kişilerin de ilçe dışından geldiği Tamzara Mahallesine kadar uzanıyor.

Yeni Şebinkarahisar /Ahmet Yeles

DİĞER HABERLER
Madımak toplarken kayboldu, yaklaşık 30 saat sonra bulundu

Madımak toplarken kayboldu, yaklaşık 30 saat sonra bulundu

28-04-2024 - GÜNCEL

Çamoluk'ta kenenin ısırdığı Mehmet Bakırhan hayatını kaybetti

Çamoluk'ta kenenin ısırdığı Mehmet Bakırhan hayatını kaybetti

28-04-2024 - GÜNCEL