Giresun Valiliğinde Ramazan Bayramında İl genelinde alınacak tedbirler görüşüldü

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde il genelinde alınacak tedbirleri görüşmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

GİRESUN - 06-04-2024 15:33

Giresun Valiliğinde Ramazan Bayramında İl genelinde alınacak tedbirler görüşüldü

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde il genelinde alınacak tedbirleri görüşmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer ve Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral katıldı.

Vali Serdengeçti, toplantı ile ilgili olarak “İlimizde Ramazan Bayramı'nın huzur ve güven ortamı içinde idrak edilmesi için tüm mülki hudutlarımız dâhilinde aldığımız geniş kapsamlı tedbirleri gözden geçirdik.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Bayram sürecinde olası olumsuz durumların önüne geçmek adına alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığı toplantıda, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunacağı bölgeler ile şehir içi ve şehirlerarası yolların güvenliği için alınacak önlemler detaylı bir şekilde ele alındı.

Vali Serdengeçti, dokuz günlük bayram tatilinde trafiğe çıkacak tüm sürücüleri uyararak “Değerli hemşehrilerim; Dokuz günlük uzun bayram tatili başlıyor. Bu süreçte trafiğe çıkacak olan tüm sürücülerimizden son derece dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyoruz. Yorgun ve uykusuz yola çıkmayalım. Emniyet kemerini takalım. Hız limitlerine uyalım. Bayram sevinci yerini acılara bırakmasın.” sözlerini kullandı.

Toplantıda sunulan bilgilere göre, bayram boyunca vatandaşların yoğun olarak bulunacağı bölgeler, şehir içi ve şehirlerarası yollar, alışveriş ve eğlence mekânları, yaylalar, mezarlıklar, mesire alanları, ibadethaneler, otogarlar ve umuma açık mahallerde güvenlik tedbirlerinin artırılacağı ifade edildi.

Bu kapsamda, il genelinde 159 polis ve jandarma ekibinin her gün görev alacağı belirtildi.

Ayrıca, 3 bin 22 kolluk kuvvetinin bayram boyunca görev başında olacağı açıklandı.

Sahil Güvenlik unsurlarının da 73 Bot Komutanlığına bağlı 2 yüzer unsur ve 30 personelle görev yapacağı bilgisi paylaşıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yeterli sayıda sağlık personelinin görevlendirileceği ve eksiksiz sağlık hizmeti verileceği belirtildi.

İtfaiye birimlerinin yangın ve benzeri tehlikelere karşı hazırlıklı olacağı ve acil durumlara anında müdahale edeceği ifade edildi.

112 Acil Çağrı Merkezinin aktif bir şekilde çalışacağı ve vatandaşlara gerekli bilgilendirme, yardım ve kolaylıkların sağlanacağı vurgulandı.

Ayrıca, telefon, elektrik, su, doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumların gerekli önlemleri alacağı bilgisi verildi.

 

Marketler, manavlar, kasaplar gibi işletmelerde hijyen ve sağlık denetimlerinin yoğunlaştırılacağı, kaza ve kural ihlallerinin yoğun yaşandığı noktalarda trafik kontrollerinin artırılacağı ve il genelinde güvenlik denetimlerinin sıklaştırılacağı bildirildi.

İl ve ilçe belediyelerinin de umuma açık mahalleri zabıta ekipleri marifetiyle denetleyeceği, sosyal hizmet kurumlarında yapılacak ziyaretlere esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemelerin yapılacağı belirtildi.

İlgili kurumlar arasında iş birliği sağlanarak, alınan tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanacağı ve meslek kuruluşları ile odaların da sürece dâhil edileceği ifade edildi.

Vali Serdengeçti, toplantı sonunda yaptığı açıklamada, alınan tedbirlerin vatandaşların huzur ve güven içinde bayramlarını geçirmelerini sağlayacak önlemler olduğunu belirterek, tüm vatandaşlardan da bu süreçte dikkatli olmalarını ve tedbirlere uymalarını istedi.

DİĞER HABERLER
Hizmet içi eğitim programları devam ediyor

Hizmet içi eğitim programları devam ediyor

26-04-2024 - GİRESUN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Giresun’da coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Giresun’da coşkuyla kutlandı

24-04-2024 - GİRESUN