ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 21:09
Advert

25 Yıllık Gazeteci Bilge, Fakülte 1.Si Olarak Mezun Oldu

Yerel ve Ulusal birçok ödülün sahibi olan ve Savaş Muhabirliği yapan 25 yıllık Gazeteci Ahmet Bilge, mesleğinin bölümünü okuyarak birincilikle bitirdi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-06-2023 00:31   Güncelleme : 24-06-2023 00:43
25 Yıllık Gazeteci Bilge, Fakülte 1.Si Olarak Mezun Oldu

Yerel ve Ulusal birçok ödülün sahibi olan ve Savaş Muhabirliği yapan 25 yıllık Gazeteci Ahmet Bilge, mesleğinin bölümünü okuyarak birincilikle bitirdi.

Alaylı olarak 25 yılı aşkın süredir gazetecilik yapan 48 yaşındaki Ahmet Bilge, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi’nden birincisi olarak mezun oldu. Önceden alaylı, şimdi ise mektepli bir gazeteci olduğunu ifade ede Bilge, gençlere hayallerinin peşinden koşmalarını öğütledi.

“En iyi gazeteci teorik ve pratiği birleştirendir" diyerek, 25 yıllık gazetecilik tecrübesinden sonra girdiği ÖSYM sınavında Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü kazanan öğrenci ve gazeteci Bilge, bir alaylı gazeteci olarak mesleğindeki başarısını öğrenci olarak da göstermek istediğini söyledi.

"ALAYLIYDIM, MEKTEPLİ OLDUM"

İhlas Haber Ajansı Giresun Temsilciliği yapan ve alaylı olarak mesleki başarılarının ardından mesleğinin bölümünü niçin okumak istediğini de anlatan Bilge, "Üniversite okumak lazım, okumanın yaşı yok. Sınava girdim ve kazandım. Yıllardır yaptığım mesleğimin bölümünü de kazandığım için ayrıca mutluyum. Pratikte uyguladığımız şeyleri, teoride de öğrenmeye çalıştım. İkisini de birleştirince daha güzel bir şey ortaya çıkacağına eminim. Hocalarım olsun, arkadaşlarım olsun neredeyse emekliliğim gelmesine rağmen okuma azmimi takdir ediyorlardı. Yaşımızın ilerlemesine rağmen okumayı sürdürdüm. Bu durumun gerek sınıf arkadaşlarıma gerekse diğer öğrencilere de güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. Gazeteciliği yapan insanların çekirdekten yetişen hem de alaylı dediğimiz insanların mektepli olması gerektiğini de düşünüyorum. Üniversitede öğrenci olmak, sahada haber peşinde koşmak kadar heyecanlıydı. Bir tarafta haber için kaynak ararken, diğer tarafta ödev için kaynak arayışında oluyorsun. İlk geldiğiniz zaman ne meslek yapıyorsunuz diye soruyorlardı. Gazeteciyim diyordum Burayı bitirince ne olacaksınız diyorlardı, yine gazeteci olacağımı söylüyordum. Bu benim mesleğim. 25 yıla yakın süredir gazeteciyim ama arada bir fark şimdi mektepli gazeteciyim" şeklinde konuştu.

HüseyinHüseyin