ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 20:26
Advert

40 Yıllık Çöp Alanı Doğu Park ve Galericiler Sitesi’ne Dönüştü

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, şehrin kaderini değiştirmeye devam ediyor. Her kulvarda hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Şenlikoğlu’nun son eseri, 40 yıllık çöp alanını doğa dostu bir yaşam alanına dönüştürmek oldu.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 23-01-2024 12:55   Güncelleme : 23-01-2024 12:57
40 Yıllık Çöp Alanı Doğu Park ve Galericiler Sitesi’ne Dönüştü

160 bin metreküp çöpün kaldırılması sonucu 32 bin metrekarelik bir alana uygulanan Doğu Park ve Galericiler Sitesi (Açık Spor Kompleksi Rekreasyonu Alanı Düzenlemesi) projesi, şehrin yeni cazibe merkezi olmaya aday. Projenin tamamlanma durumu fiziki olarak yüzde 90’ı aşarken, projede galerici dükkanları ve spor sahalarının yapım çalışmaları tamamlandı. Şu anda çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları yürütülüyor.

 

Projenin bugünkü değeri 100 Milyon TL olarak karşımıza çıkıyor. Proje kapsamında; 20 bin metrekare yeşil alan, 9.820 metrekare peyzaj alanı, 3.740 metre yürüyüş yolu, 3.500 metrekare kapalı alanda 45 adet galerici dükkanı, ATM, zabıta noktası, futbol sahaları, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, kafeterya, açık ve kapalı bekleme alanları, soyunma odaları ve görevli odaları yer alıyor.

 

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun Şehri Değiştiren Projesi

 

Şehir için yeni bir yaşam alanı olarak değerlendirilen proje, Gedikkaya Mahallesi ve çevresi için de sosyoekonomik yaşama katkı verecek. Şehrin adeta yeniden düzenlenmesi ve çevre iller ile yarışır hale gelmesini kendisine hedef belirleyen Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise, projeyi yakın zamanda hizmete sunacaklarını söyledi.

AdminAdmin