ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:51
Advert

Ak Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz’ın Bayram Mesajı

AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-06-2023 00:19   Güncelleme : 27-06-2023 00:21
Ak Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz’ın Bayram Mesajı

AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bayramlar, uzak yakın, komşu hısım, kırgın küs, dargın barışık aynı inanca sahip insanların her şeyi geride bırakıp kucaklaştığı bir muhabbet, hoşgörü ve dayanışma mevsiminin başlangıcıdır” dedi.

 

Yılmaz, bayram mesajında şu açıklamayı yaptı;

 

“Bayramlar estirdiği manevi hava ile bizim inanç iklimimizde, her evde, her sokakta, her caddede, her köyde, her mahallede, her kasabada, her ilçede, her şehirde, her bölgede ve tüm ülkede aynı coşku, aynı manevi haz, aynı duyguların ve aynı duygu bütünlüğünün yaşandığı çok özel ve özellikli günlerdir. Milyonlarca farklı insanı aynı duygu ikliminde buluşturmak, milyonlarca insanın hem diliyle hem kalbiyle tanıdık tanımadık bütün kardeşleri için aynı iyi dilek ve temennilerde bulunmasını, kül olarak ülkemizin semalarında iyilik ve hoşluk seslerinin aynı anda tek ses olarak yükselmesini sağlamak sadece bayramlara has bir durumdur.

 

Bayramlarda oluşan o havayı istikbale taşımak hem fert olarak hem toplum olarak bizim öncelikli vazifemizdir. Bayramlar vesilesiyle oluşan duygu birlikteliğini muhafaza etmek, bayramlar vesilesiyle oluşan iyilik iklimine kıskançlıkla sahip çıkmak hepimizin tek tek milletimize ve bu ülkenin evlatlarına karşı vazifesidir.

 

Paylaşma ve yakınlaşmanın zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan Kurban Bayramına millet olarak kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği üzere Bayramlar; birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahiptir. İyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimizdir. Dini bayramlarımızın oluşturduğu bu manevi ortamları taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlamalı; sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz." dedi.

 

İl Başkanı Yılmaz mesajının devamında şunları söyledi: "İnsanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesiledir. Kısacası Bayramlarımız millet olma şuurumuzun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Kurban Bayramının insanlığa, ülkemize ve halkımıza barış,

HüseyinHüseyin