ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 15:07
Advert

AK Parti Giresun Milletvekili Adayı Ali Temür, Esnafımızın bu sevgisi 14 Mayıs'ta sandığa yansıyacak

AK Parti Giresun Milletvekili Adayı Ali Temür, Giresun Sanayi Sitesi’nde esnafları ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Vatandaşlarla sohbet eden Temür, AK Parti Hükümetleri döneminde Giresun’da esnaflara verilen desteklere ve 14 Mayıs seçimlerinin önemine değindi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 09-05-2023 00:35
AK Parti Giresun Milletvekili Adayı Ali Temür, Esnafımızın bu sevgisi 14 Mayıs'ta sandığa yansıyacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, vatandaşların da desteğiyle güçlenerek yürüyüşlerini sürdüreceklerini ifade eden Temür; ''Sanayi Sitesini ziyaret ederek esnaflarımızla hemhal olduk, sohbet ettik ve fikir alışverişinde bulunduk. Esnaf kardeşlerimizin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhur İttifakına ve AK Parti’ye duydukları güven hepimizi mutlu ediyor. İnşallah 14 Mayıs günü bu sandıklara yansıyacak ve kazanan Türkiye ve Giresun olacaktır.’’dedi.

 

Ziyaretler esnasında Giresun’da esnaflara verilen desteklere ilişkin bilgiler de veren Temür, ’’İlimizde KOSGEB faaliyetleri kapsamında 2010-2022 yılları arasında 1381 işletmemize 47 milyon 530 bin lira destek, 3727 işletmemize ise 149 milyon 57 bin lira kredi hacmi sağlandı. Yine ilimizde Covid-19 pandemisi nedeniyle ekonomik faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaflarımızın mali kayıplarını telafi etmek amacıyla, 2020-2022 tarihleri arasında gelir kaybı ve kira destekleri ile 3000 TL ve 5000 TL tutarlı verilen hibelerin toplamı 68 milyon 441 bin lirayı bulmaktadır. Giresun’da 2002 yılında 10424 olan sigortalı sayısı, AK Parti Hükümetleri döneminde sağlanan bu desteklerle 2023 yılında 75275 kişiye ulaşmıştır. Giresun’un doğu bölgesine 3. ve 4. Organize Sanayi Bölgeleri kurulacak. Bu bölgelerin müteşebbis heyetleri kurularak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylandı. Eksiklikleri en kısa sürede tamamlayarak, 3. ve 4. Organize Sanayi Bölgelerini yatırımcılarımızın hizmetine sunmaya çalışacağız. Giresun’un doğusundaki ilçelerde kurulacak olan bu organize sanayi bölgeleri de istihdama çok ciddi bir katkı sağlayacaktır. İlimizde üretim ve istihdamın artması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Amacımız, esnafımızı ve yatırımcılarımızı her anlamda destekleyerek, vatandaşlarımıza daha çok iş imkânı sağlamak ve istihdam oranına büyük bir ivme kazandırmak olacak.” dedi.

AdminAdmin