ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 21:24
Advert

AK Parti İl Başkanlığından pankart tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Giresun ziyareti öncesi asılan "3. Cumhurbaşkanı ve Yardımcıları 28 Nisan'da Giresun'da" pankartlarına AK Parti Giresun İl Başkanlığı yazılı bir açıklama ile kınadı. Pankartların Giresun İl Seçim Kurulu’nun almış olduğu karara göre, hukuka aykırı olduğu ifade edildi.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 29-04-2023 18:43
AK Parti İl Başkanlığından pankart tepkisi

KAMUOYUNA DUYURU

 

Giresun İl Seçim Kurulu’nun almış olduğu karara göre, ilimizde düzenlenecek miting dolayısıyla Giresun ili merkez ilçesinin karadeniz sahil yolu üzerindeki tüm üst geçitlerde asılı bulunan "13. Cumhurbaşkanı ve Yardımcıları 28 Nisan'da Giresun'da "başlıklı pankartların hukuka aykırı olması, pankartta ismi geçen adayların “Cumhurbaşkanı ile Cumhurbaşkanı Yardımcıları“ sıfatlarına haiz olmamasından dolayı pankartların kaldırılmasına ilişkin Merkez İlçe Seçim Kurulunun “27/04/2023-2023/19“ sayılı kararı, Emniyet eşliğinde Zabıta ekipleri tarafından yerine getirilmiştir.

Uzun yıllar Baro Başkanlığı yapmış ilimizin önde gelen avukatlarından Sayın Gültekin Uzunalioğlu’nun bu pankartları yaptırıp astırması ve akabinde sosyal medya hesabından aynı ibareleri paylaşmasını bir hata olarak değerlendirmiyoruz. Nitekim bu pankartların, Merkez ilçe Seçim Kurulu tarafından kaldırılmasına karar verilmiştir. Bu hukuksuz bir algı yönetimidir. Siyasi olarak kınanacak bir davranıştır.

CHP İl Başkanı ve CHP yönetiminin bu pankartları kullanmasının hukuksuz olduğunu bildiği halde kamuoyunu sanki mağdur edilmiş gibi siyasi algı yaratmasını vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyoruz.

Saygılarımızla.

 

AK Parti Giresun İl Başkanlığı

AdminAdmin