GİRESUN – 48. Uluslararası Giresun Aksu Festivali kapsamında, şehrin simge mekânlarından Tarihi Taşbaşı Parkı, nostaljik bir geceye ev sahipliği yaptı.
Giresun Belediyesi Konservatuvarı tarafından düzenlenen "Nostalji Konseri", geçmişin en sevilen şarkılarını bir araya getirerek Giresun halkına unutulmaz anlar yaşattı.
Nostalji Konseri Yoğun İlgi Gördü
Konser alanını dolduran yüzlerce müziksever, geçmişin duygusal ve coşkulu melodileriyle hem hüzünlendi hem de eğlendi. Giresun’un kültürel mirasını yansıtan Taşbaşı Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlik, festivalin en dikkat çeken programlarından biri oldu. Şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden Giresunlular, müziğin birleştirici gücünü bir kez daha gösterdi.
Tarihi Fotoğraflar Hatıra Panosunda Sergilendi
Etkinlik kapsamında kurulan “Tarihi Taşbaşı Hatıra Panosu”, büyük ilgi gördü. Vatandaşların yıllar önce Taşbaşı Parkı’nda çektirdiği fotoğraflar sergilendi. Bu anlamlı detay, şehrin geçmişine ışık tuttu ve katılımcılara nostaljik anılarla dolu bir yolculuk yaşattı.
Başkan Fuat Köse: “Unutmayacağız, Unutturmayacağız”
Konserde konuşan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, festival coşkusunu halkla birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Köse açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Tarihi Taşbaşı Parkı’nda böyle güzel bir atmosferde halkımızla buluşmak bizleri çok mutlu etti. Kültürümüzü, geçmişimizi ve müziğimizi birlikte yaşatıyoruz. Giresun’un sanatta, kültürde ve turizmde hak ettiği noktaya gelmesi için bu tür etkinlikleri artırarak sürdüreceğiz.”
Taşbaşı Parkı Kültür ve Sanatın Merkezi Olmaya Devam Ediyor
Giresun’un kültürel belleğinde önemli bir yere sahip olan Taşbaşı Parkı, bu tür etkinliklerle geçmiş ile gelecek arasında köprü kuruyor. 48. Aksu Festivali kapsamında düzenlenen Nostalji Konseri, Taşbaşı Parkı’nın sadece bir dinlenme alanı değil, aynı zamanda bir kültür ve sanat merkezi olduğunu bir kez daha kanıtladı.