ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 01:43
Advert

Alucra Kelemi Coğrafi İşaret Bekliyor

Giresun’un Alucra ilçesine has yapısı ve güzel aromasıyla damaklarda farklı bir tat bırakan Alucra Kelemi (Lahanası) coğrafi işaret almayı bekliyor.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-03-2024 11:24   Güncelleme : 07-03-2024 11:26
Alucra Kelemi Coğrafi İşaret Bekliyor

Giresun’un Alucra ilçesine has yapısı ve güzel aromasıyla damaklarda farklı bir tat bırakan Alucra Kelemi (Lahanası) coğrafi işaret almayı bekliyor. Haziran ayında hazırlanan tarım alanlarına dikimi yapılan Alucra Keleminin üretim süreci Eylül ayında hasat zamanına kadar devam ediyor.

Uygun ve bakımlı tarım alanlarında tamamen organik bir şekilde üretilen yetişkin dolgun ve sık yapraklı kelemlerin ağırlıkları 1kg ile 4 kg arasında değişiklik gösteriyor.

Alucra ilçesinin markası olarak bilinen kelem, ilçe halkının başlıca gelir kaynaklarından biri olup ilçe ekonomisine katma değer katarken 2021 yılı verilerine göre 50 dekarlık alanda 350 ton üretildi. Kelemlerin üretimi geneli Gürbulak Köyünde kısmen de Karabörk, Fevzi Çakmak ve Yeşilyurt köylerinde yapılıyor.

Organik tarımla üretilmiş uzun süreli tazeliğini koruyan mahsulü yatırıma dönüştürmek, pazar payını arttırmak ve coğrafi işaret ile tescillenmesi için yetkili birimlerin ilgisini bekliyor.

Haber: Yavuz Kayacık

HüseyinHüseyin