ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 13:07
Advert

Alucra’da okul ve taziye evinin temeli atıldı

Giresun'un Alucra ilçesinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yaptırılacak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve taziye evinin temeli atıldı. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal açılışta yaptığı konulmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın orası senin okulun sana yakışır  talimatıyla gözünden bir damla yaş düştüğünü ifade ederek, “bugün rabbim okulumun inşasını bana yapmayı nasip etti, ne mutlu bana” dedi.

İLÇELER
Giriş Tarihi : 13-06-2021 01:24
Alucra’da okul ve taziye evinin temeli atıldı
"

Giresun'un Alucra ilçesinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yaptırılacak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Merkez Camii Taziye Evi’nin temeli atıldı. Açılış törenine Giresun Valisi Enver Ünlü, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Alucra Belediye Başkanı Suat Aybar, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

BU ZOR COĞRAFYA BİZE DAHA DİRENÇLİ DURMAMIZI SAĞLADI

Açılışta konuşan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhittin Gülal, kendisinin yenisi yapılmak üzere yıkılan okulun mezunu olduğunu ifade ederek şunları söyledi. Bu günlere gelmemde hem öğretmenlerimin hem de okulumun çok emeği oldu. Ben bu coğrafyanın evladıyım. İnsanların doğduğu, yaşadığı coğrafya ile kaderi arasında bir doğru orantı vardır. Ben de doğru orantının kesin olduğuna inanlardanım. Bu zor coğrafya bize daha dirençli durmamızı sağladı ve rabbim bize farklı makamlar nasip etti ama Alucra'dan hiç kopmadık." dedi.

 

“ORASI SENİN OKULUNMUŞ SANA YAKIŞIR”

Alucra ve Alucralılar için neler yapabilecekleri konusunda hep bir düşüncesinin olduğunu belirten Gülal, şöyle devam etti. "Alucra'ya kalıcı bir eser bırakmakla ilgili birtakım düşüncelerimiz varken bir gün Sayın Cumhurbaşkanımız beni aradı, dedi ki 'Bu Alucra İmam Hatip Lisesi'nin durumu nedir?' Ben de 'Sayın Cumhurbaşkanımız, okulumuz boşaltıldı, teknik yetersizlik var. Ya yeniden yapılması lazım ya güçlendirilmesi lazım.' dedim. 'Güçlendirilme falan olmaz, orası senin okulunmuş sana yakışır.' dediğinde gözümden bir damla yaş düştü ve 'emriniz olur Sayın Cumhurbaşkanım' dedim. Gelinen noktada bugün rabbim okulumun inşasını bana yapmayı nasip etti, ne mutlu bana."

 

Gülal, 24 dersliğin yer alacağı okulun içinde 6 metre yüksekliğe sahip spor ve konferans salonlarının da bulunacağına dikkati çekerek, okulun standartların üzerinde olacağını aktardı.

 

Alucra'da taziye evi ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Gülal, yakınlarının cenazesinde kendisinin de bu konuda zorluk yaşadığını, bugün taziye evinin de temelini atacaklarını ifade etti.

 

Gülal, temmuz ya da ağustos ayı içerisinde de mezun olduğu Giresun Merkez İmam Hatip Lisesi binasının da temelini atacaklarını sözlerine ekledi.

 

Konuşmaların ardından Gülal ve protokol üyeleri, Alucra Hacı Osman Erilli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Merkez Cami Taziye Evi ve Meydan Projesinin temelini butona basarak attı.

 

 

AdminAdmin