ŞEBİN GÜNDEM
HV
24 NİSAN Çarşamba 22:17
Advert

Alucra'da Taşkın Sonrası Hasar Tespiti

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı 2 mahallede hasara neden olan taşkının ardından başlatılan temizleme çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sonucu yolların büyük kısmı temizlenirken, incelemelerde bulunan AFAD ekiplerince de hasar tespitlerine başlandığı belirtildi.

HABER
Giriş Tarihi : 28-06-2021 01:33
Alucra'da Taşkın Sonrası Hasar Tespiti
"

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı 2 mahallede hasara neden olan taşkının ardından başlatılan temizleme çalışmaları sürüyor. Esnaf ve yöre halkı, ekiplerin çalışmalarına eşlik ederken, AFAD ekipleri de hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

 

İlçeye bağlı Mesudiye ve Topçam Mahalleri'nde dün öğle saatlerinde sağanak etkili oldu. Şiddetini artıran sağanak sonucu daha önce kuruyan dere, debisi yükselince taştı. Yaşanan taşkın nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Yağmur sularına kapılan çöp konteynerleri de yollara sürüklendi. Taşkına, çevrede otladıkları sırada yakalanan besici Yılmaz Bodur'a ait 10 küçükbaş öldü. Dursun Kılıçkaya'ya ait 50'ye yakın arı kovanı da selde hasar gördü. Mahallede bazı atölye esnafı da iş yeri içine dolan sel sularını temizlemeye çalıştı. Bölgede belediye ekipleri, suların çekilmesiyle çamur ve çakıl taşlarıyla kapanan yollarda temizleme çalışmasını bugün de sürdürdü.

 

 

Çalışmalar sonucu yolların büyük kısmı temizlenirken, incelemelerde bulunan AFAD ekiplerince de hasar tespitlerine başlandığı belirtildi.

 

 

 

 

 

AdminAdmin