ŞEBİN GÜNDEM
HV
24 NİSAN Çarşamba 08:37
Advert

Ampute Futbol Ulusal Ekibi kaleci alıştırmanı Erhan Kuşkapan: "Yeni maksadımız Dünya şampiyonluğu!”

Ampute Futbol Milli Takımı kaleci antrenörü Erhan Kuşkapan, 2022 yılında Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonası’nda kupayı kaldırmak istediklerini söyledi.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 28-09-2021 17:32
Ampute Futbol Ulusal Ekibi kaleci alıştırmanı Erhan Kuşkapan: "Yeni maksadımız Dünya şampiyonluğu!”
"

Ampute Futbol Ulusal Ekibi kaleci alıştırmanı Erhan Kuşkapan, 2022 senesinde Türkiye'nin konut sahipliğinde hakikatleşecek olan Dünya Şampiyonası'nda kupayı kaldırmak istediklerini söyledi.


Polonya'nın Krakow kentinde tertip edilen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluğa erişen ve böylece üst üste ikinci kere Avrupa şampiyonluğu elde eden Ampute Futbol Ulusal Ekibi'nda kaleci alıştırmanı Erhan Kuşkapan, İHA'ya açıklamalarda bulundu. Kuşkapan, “Öncelikle teknik direktörümüz Osman Çakmak'a teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten olağanüstü bir biçimde turnuvaya hazırlanmamızda çok büyük emek verdi. Bize liderlik etti, biz de onun yanında, bir takım olarak şampiyonluğu yaşadık. Ampute Futbol Ulusal Ekibimiz, turnuva süresince 2 golle en az gol yiyen ekip oldu. Biz çok çalışarak, motivasyonumuzu en üst seviyede tutarak buralara kadar geldik, ulusumuza, ülkemize bu duyguları yaşattık, yaşatmaya da devam edeceğiz” dedi.


Şampiyonluklara doymadıklarını, her sene çıtayı daha yukarıyalar taşıdıklarını vurgulayarak laflarına devam eden Erhan Kuşkapan, “Şampiyonluğumuzu yaşadık, artık o orada bitti. Bundan sonraki maksadımız, 2022 senesinde konut sahipliğini yapacağımız Dünya Şampiyonası'nda, yeniden çok çalışarak kupayı yine kaldırmak istiyoruz” diye konuştu.



“Güçü kolay yaptık”


Şampiyonlukların her alanda kolay olmadığına dikkat toplayarak, bu süreçte çoğu insanın alınan değişik zaferlerden dolayı; 'çok kolay oldu' biçiminde düşünmelerinin yanlış olduğunu belirten ve güçü kolay yapan sistemi açıklayan ulusal alıştırman, “19 aydan beri Osman öğretmenimiz idaresinde çok çalıştık. Turnuvadan evvel reyin kavrayışımız, duran top kullanacak oyuncularımız, korunma ve atakta neler yapacağımız fazla tekerrürler sayesinde muhakkaktı. Olağan bir idmanımız 75-90 dakika arası sürmesi gerekirken, yetersizleri anlatmak ve bitirmek için 3 saat sahada kaldığımız günler oldu. Çok çalışarak ve turnuvayı evvelden beynimizden yaşadığımızdan dolayı galibiyetli olduğumuzu düşünüyorum” biçiminde konuştu.



“Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim”


Pandemi dolayısıyla tüm ülkeler idman yapamazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımları ile kamp yaptıklarını dile getirerek Erdoğan'a teşekkür eden Kuşkapan, “Pandemi sürecinde tüm ülke ekipleri idman yapamazken, biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımları ile kamplar yaptık. Bu surattan Avrupa Şampiyonası'na çok hazır bir biçimde katıldık. Ben tekerrürden Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Bize katkısı fantastik dereceydi. Osman öğretmenimiz de zati açıklamalarında Cumhurbaşkanımızın dayanaklarını çok iyi bir biçimde anlatmıştı” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin