ŞEBİN GÜNDEM
HV
09 MAYIS Perşembe 02:21
Advert

Anneliğiniz fark yaratır

21. yy.da annelik yapmak hayli çetrefilli. Her birimiz çocuklarımızın geleceğini garanti altına almak için almamız gereken önlemlerin farkındayız ancak...

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 25-10-2021 10:48
Anneliğiniz fark yaratır
" 21. yy.da annelik yapmak hayli çetrefilli. Her birimiz çocuklarımızın geleceğini garanti altına almak için almamız gereken önlemlerin farkındayız ancak onların mutlu, yaratıcı ve üret­ken bireyler ...

21. yy.da annelik yapmak hayli çetrefilli. Her birimiz çocuklarımızın geleceğini garanti altına almak için almamız gereken önlemlerin farkındayız ancak onların mutlu, yaratıcı ve üret­ken bireyler olmaları için neler yapabileceğimiz konusunda biraz kararsızız.

Şu ana kadar kimse bilimsel olarak, ailelerin çocuklarının yaşamlarının iyi gitmesini sağla­yacak bir yöntem geliştirmedi. Freud’dan günümüze kadar yetişen psikologların çoğu, kişiler­de var olan problemlerin anne ve babalardan kaynaklandığını savunurlar. Bu özellikle yeni an­nelerde aşılması güç kaygılara sebebiyet verir.

Bunun yanı sıra bireylerde görülen ruhsal sı­kıntıların annelerden kaynaklanmadığını önesüren başka bir görüş daha mevcuttur. Bu görü­şe göre çocuklann sıkı aile bağlarına ihtiyacı ol­duğu inkâr edilemez, ancak “birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” ifadesi gerçeklikte var ola­mayacak kadar ütopik.

Kendinizi nerede görüyorsunuz? Çocuğunu­zun hayatındaki öneminiz nedir? Çocuğunuzun hep ihtiyaç duyduğu, güven ve şefkat kokan bir anne misiniz? Anneliğiniz, çocuğunuzun haya­tında fark yaratacak mı?

Pek çok konuda hayatımızda mucizeler ya­ratan bilim, söz konusu anne bebek ilişkisi olun­ca biraz yetersiz kalıyor.

Bili ve ben binlerce deneyimli anne ile görüşüp fikir aldık. Hem kendi kişisel tecrübelerimiz hem de görüştüğümüz ailelerin deneyimlerine dayanarak ailelerin, özellikle annelerin, bireylerin kişilikleri üzerindeki etkile­rinin büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Eşim Bili ve ben bu kitapta bebeğinizin mut­luluğunun sıkı aile bağlarına bağlı olduğunu de­falarca belirttik. Bebeğinizin doğduğu andan itibaren her daim yanında olduğunuzu bilmesi, ha­yatı boyunca ihtiyaç duyacağı güven duygusunu tatmasını sağlar. Bu sayede daha az ağlama­ya ihtiyaç duyar. Bebeklerinin her türlü ihtiyacı­nı olabildiğince kısa sürede karşılayan anneler de, bir anne olarak sorumluluklarını yerine ge­tirmenin huzurunu ancak bu yöntem ile yaşaya­bilir.

Anne ve babalarından bebekliklerinden iti­baren hep yakın ilgi görmüş çocuklar, farklı şe­killerde yetiştirilmiş çocuklara kıyasla daha az problemli olurlar. Anneleriyle ortak geliştirdik­leri özel bir dili kullanan bebekler, tıpkı yetişkin insanlar gibi annelerinin mimiklerinden ne demek istediklerini çıkartır ve ona göre davranır­lar.

Bebeğinizle onun doğumundan itibaren ge­liştirdiğiniz güçlü bağ, o büyüyüp bir yetişkin olduğunda bile meyvesini yiyebileceğiniz bir bağdır.

Anlayışın insan hayatındaki değerini küçük yaşlardan itibaren an­layacak olduğundan karşısına çıkan olumsuz­lukları olgunlukla değerlendirip, en uygun çözüm yoluna gidecektir.Sonuç olarak bebeğiniz için anneliğinizin ne kadar önemli olduğu sorusunun yanıtı “kesin­likle yüksektir.” Siz onun hayata açılan penceresisiniz. Sevgi ve güven üzerine kurmuş oldu­ğunuz ilişkinizde, hoşgörünün önemi inkâr edi­lemez. Birlikte yakaladığınız ahenk, bebeğini­zin ömür boyu mutluluk anahtarı olacaktır.

Derin bir nefes alın ve bebeğinizin keyfini çıkarın. Hayatınızın en özel dönemlerinden bi­rini yaşamaktasınız. Endişe ve kaygılarla enge­beli görünen bu yolun köşe başlarının, mucize­lerle dolu olduğunu sakın aklınızdan çıkarma­yın.

.
AdminAdmin