ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 02:19
Advert

Azaklıoğlu Necati Bay Vakfı Bursiyer Öğrencileriyle Yemekte Buluştu

Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim Kültür ve Sosyal Yardım Vakfının İstanbul’da bulunan bursiyer öğrencileri ile Fatih’te bulunan vakıf merkezinde bir araya geldi.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-05-2022 15:39
Azaklıoğlu Necati Bay Vakfı Bursiyer Öğrencileriyle Yemekte Buluştu
İLGİLİ HABERLER ŞEBİNSİAD’dan Hemşehrimiz Dursun Özbek’e destek Muharrem İnce: “Hiçbir ittifaktan yana da değiliz, mecbur da değiliz” (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim Kültür ve Sosyal Yardım Vakfının İstanbul’da bulunan bursiyer öğrencileri ile Fatih’te bulunan vakıf merkezinde bir araya geldi.

Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan aylık mutad toplantıları İstanbul bursiyerlerimizin tamamın katılmasıyla vakıf merkezinde yemekli olarak yapıldı. 2021-2022 Eğitim ve öğretim burs döneminde Anadolu ve İstanbul olmak üzere toplamda 220 öğrencinin burs aldığı Vakfın toplantıları Mayıs ayı sonu itibariyle bitmiş oldu.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Eski Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Mütevelli Heyeti Başkanı ve Vakıf Kurucusu Necati Bay'ın öğrencilere yönelik anlamlı konuşmalarının ardından, Vakıf Başkan Vekili İhsan Yüksel de vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdiği toplantıyı bursiyer öğrenciler ilgi ile takip ederek notlar aldılar.

Konuyla ilgili olarak Vakıf Başkan Vekili İhsan Yüksel “2022 Ekim ayı itibariyle 2022-2023 çalışma döneminde tekrar görüşmek üzere bu dönemi kapatmış olduk. Katılım sağlayan tüm öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Azaklıoğlu Necati Bay Vakfı:

Vakıf tarafından yurt içinde ve yurt dışında doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans eğitimi gören ortalama 200 öğrenciye her yıl burs verilmektedir.

İstanbul Aksaray da bulunan vakıf merkezinde Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları hariç her ayın ilk haftası Cumartesi günlerinde İstanbul’da bulunan Bursiyerlerin katılımıyla yemekli toplantılar düzenlenmektedir. Bu toplantılarda Bilim adamları, Akademisyenler, Belediye Başkanları, Sivil toplum kuruluşu önderleri ve İş adamları tarafından konferanslar düzenlenmektedir.

Vakıf tarafından fakir ve yardıma muhtaç kimselere ayni ve nakdi yardımda bulunulmakta, bakıma muhtaç hastalara tedavi yardımı sağlanmaktadır.

Azaklıoğlu Vakfı Kurucusu Necati Bay Kimdir?

Vakfın kurucusu Necati Bay, 1 Mart 1933 yılında Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı Demirci Köyünde dünyaya gelmiştir. Babası Bulancak’ın ileri gelenlerinden Hoca Ruşen Efendi, annesi İstanbul Fatih Medresesi Müderrislerinden Odabaşoğlu Ahmet Efendinin kızı âlime bir insan olan Emine Hanımdır.

Necati BAY, ilk tahsilini anne ve babasının himayesinde almıştır. Kuzköy’de iki sene hafızlık eğitimi aldı. Daha sonra 1950 yılında medrese tahsilini tamamlamak için İstanbul Eyüp Camisi baş imamı Hacı Said efendinin talebesi olarak devam etti. Bir süre eğitim aldıktan sonra trafik kazası geçirerek 36 gün Balat Musevi hastanesinde tedavi oldu. Sonra tahsilini yarıda bırakarak memleketine ailesinin yanına döndü.

1953 yılında ilk eşi Saadet Hanımla evlendi. Bu evlilikten iki oğlu ve iki kızı dünyaya gelmiştir. 1955 – 1957 yılları arasında vatani görevini tamamladıktan sonra memleketine dönerek ticaret hayatına atıldı. 1976 yılının sonlarında memleketinde devam ettiği ticaret hayatını İstanbul’a taşınarak, burada çeşitli ticari araçların alım satımını yaparak, başarılı bir ticaret hayatı sürdürdü. Aynı zamanda gelirinin bir kısmını ihtiyaç sahibi ve başarılı talebelere eğitim bursu olarak vermeyi ihmal etmedi.

İstanbul’da kurulan Giresun Kalkındırma Vakfının ilk kurucularından oldu. Çeşitli vakıfların ilim irfan meclislerinde bulundu. Hep özlemini çektiği; ileride bir vakıf kurarak, özellikle memleketinde başarılı olan ancak ekonomik sebeplerden dolayı okuma imkânı olmayanlara yardımcı olmaktır.

 

İleride kuracağı vakfının ilk temellerini Bulancak ilçesinde bulunan arazisinin üzerine öğrenci yurt binası yaparak atmıştır. Daha sonra Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim Kültür Sosyal Yardım Vakfı’nı kurmuştur. Böylece hayalini kurumsal kimliğe büründürerek sonsuza kadar bu vakfın devam etmesi için gereken maddi varlığını vakfa tahsis etmiştir. Bu vakıf kanalı ile değişik üniversitelerin çeşitli bölümlerinde öğrenim görmekte olan, yılda ortalama 220 öğrenciye eğitim bursu vermektedir.

Hüseyin Şenel Odacı

ETİKETLER: Azaklıoğlu Burs Eğitim Kültür Vakıf İstanbul Öğrenci Fatih Giresun Bulancak ÇOK OKUNANLAR Bugün Bu Hafta Bu Ay

Şebinkarahisar Belediyespor Antrenörü Recep Kayahan’a Plaket Verildi

Azaklıoğlu Necati Bay Vakfı Bursiyer Öğrencileriyle Yemekte Buluştu

Alucralı Hemşehrimiz Boksör Musa Askan Yamak Hayatını Kaybetti

Musa Askan Yamak’ın Toprağa Verileceği Yer ve Tarih Belli Oldu

Şebinkarahisarlı Muhammed Emir Bayram’dan Dünya Üçüncülüğü Geldi

Şebinkarahisar Belediyesine Kadın Eli Değdi

ŞEBİNSİAD İş İnsanlarıyla Yıldız Üniversitesi Teknopark Kampüsünde Buluştu

DSİ’ Müdür Vekili Kaya Yıldız'ın Görevden alınması tartışma yarattı

İş İnsanı Dursun Özbek’in Şebinkarahisar'a yaptıracağı okulun inşaat çalışmaları başlatıldı

Şebinkarahisar’da Ermeni mermilerinin izleri 107 yıldır duruyor

Matematik Köyü'nün Kurucusu Ali Nesin, Akit TV Haber Koordinatörü Muharrem Coşkun'a konuk oldu

Şebinkarahisar’da Nurettin Bay Konseri Yapılacak

window.onload = function() { comment_module() }; Şebinkarahisar Haber Merkezi - Şebinkarahisar Haberleri

Copyright

Copyright © 2022 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Haber Yazılımı (function(m,e,t,r,i,k,a){m[i]=m[i]||function(){(m[i].a=m[i].a||[]).push(arguments)}; m[i].l=1*new Date();k=e.createElement(t),a=e.getElementsByTagName(t)[0],k.async=1,k.src=r,a.parentNode.insertBefore(k,a)}) (window, document, "script", "https://web.archive.org/web/20220522124936/https://mc.yandex.ru/metrika/tag.js", "ym"); ym(88822622, "init", { clickmap:true, trackLinks:true, accurateTrackBounce:true }); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-41037980-3'); SON DAKİKA Azaklıoğlu Necati Bay Vakfı Bursiyer Öğrencileriyle Yemekte Buluştu Şebinkarahisar Belediyespor Antrenörü Recep Kayahan’a Plaket Verildi Diyarbakırlı öğrenciler, kuş dili ile tanınan Kuşköy köyünü gezdi Karadeniz’in en büyük plajlarından biri Giresun’da hizmete açıldı ŞEBİNSİAD’dan Hemşehrimiz Dursun Özbek’e destek Galatasaray Başkanı Burak Elmas, yeniden aday olmayacağını açıkladı Dursun Özbek: "12 Haziran’ı sabırsızlıkla bekliyoruz" Muharrem İnce: “Hiçbir ittifaktan yana da değiliz, mecbur da değiliz” Şebinkarahisar Tarihi Tamzara Dokuması Giresun Aksu Festivali’nde yerini aldı Giresun Aksu Festivalinde gelenekler yerine getirildi get_weather() get_currency() $(document).ready(function(e) { $(".new_window").attr("target","_blank"); }); $(".after-load").show(); !function(e,t,n,s,u,a){e.twq||(s=e.twq=function(){s.exe?s.exe.apply(s,arguments):s.queue.push(arguments); },s.version='1.1',s.queue=[],u=t.createElement(n),u.async=!0,u.src='//web.archive.org/web/20220522124936/https://static.ads-twitter.com/uwt.js', a=t.getElementsByTagName(n)[0],a.parentNode.insertBefore(u,a))}(window,document,'script'); // Insert Twitter Pixel ID and Standard Event data below twq('init','o7e1b'); twq('track','PageView'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-HL7M76JZ98'); ×
AdminAdmin