ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 NİSAN Pazartesi 12:57
Advert

Başakşehir’de 15’inci Lıvıng Lab girişimci günü finali yapıldı

Teknoloji ve inovasyon yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olan Başakşehir Belediyesi, yenilikçi fikirlere yeni ufuklar açtığı Başakşehir Living Lab Girişimci Günü’nün 15’incisini düzenledi. Girişimcilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Başakşehir’imizi Avrupa İnovasyon Başkenti yapma yolunda inançla ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-10-2022 15:49   Güncelleme : 13-10-2022 15:49
Başakşehir’de 15’inci Lıvıng Lab girişimci günü finali yapıldı
Teknoloji ve inovasyon yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olan Başakşehir Belediyesi Haberleri">Belediyesi, yenilikçi fikirlere yeni ufuklar açtığı Başakşehir Living Lab Girişimci Günü’nün 15’incisini düzenledi. Girişimcilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Başakşehir’imizi Avrupa İnovasyon Başkenti yapma yolunda inançla ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Girişimcilerin yatırımcılarla buluşturulduğu 15. Başakşehir Living Lab Girişimci Günü, Başakşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasında yapıldı. Mentorlar ve girişimcilik ekosisteminde yer alan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin bir araya geldiği etkinlikte katma değer sağlayacak projelerin sunumları yapıldı. İki aşamalı yapılan değerlendirme süreci ve proje sunumlarına Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’ da katıldı. 15. Başakşehir Living Lab Girişimci Günü’nde, Piqbac ( bakteriyel pikment) projesiyle Özge Karaçay birinci, Akıllı Sınav projesiyle Mert Delibalta ikinci ve İlk Yardıma Yönelik Ürün Geliştirilmesi projesiyle Erdi Buluş üçüncü oldu.

“20 proje görücüye çıktı”
Başakşehir’de yüzlerce girişimciye yeni ufuklar açmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Kartoğlu, “Geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimizin bugünkü finalinde 20 proje görücüye çıkacak. Projelerden 9’unun İstanbul dışından olması bizleri ayrıca mutlu etti. Dünya markası haline getirdiğimiz Başakşehir Living Lab’deki dijitalleşme yolculuğumuza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

“Avrupa İnovasyon Başkenti olacağız”
Başakşehir Belediyesi’nin, sadece Türkiye’de değil, Avrupa’daki yerel yönetimlere de örnek olduğunu vurgulayan Başkan Kartoğlu, “Teknoloji ve inovasyon çalışmalarımızla tarihi bir başarıya da imza attık. Avrupa Birliği tarafından düzenlenen 8. Avrupa İnovasyon Başkenti Ödülleri Yarışması’nda yarı finale yükseldik. Başakşehirlilerin hayatını kolaylaştıran teknoloji ve inovasyon adımlarımızla yarışmada ilk 6 şehir arasında yer aldık. Başakşehir’imizi Avrupa İnovasyon Başkenti yapma yolunda inançla ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
AdminAdmin