ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 NİSAN Cuma 17:00
Advert

Başkan adaylarından birlik mesajı verdi

Şebinkarahisarlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ŞEBİN SİAD) Başkan adayları Müjdat Karayılan ile Ömer Kılıç yaklaşan genel kurul öncesi birlik ve  beraberlik mesajları vererek Şebinkarahisar toplumuna yakışan  örnek ve güzel bir davranış sergilediler.

HABER
Giriş Tarihi : 03-10-2021 09:09
Başkan adaylarından birlik mesajı verdi
"

SEBİN SİAD Başkan Yardımcısı Müjdat Karayılan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Özcağdas Ambalaj Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kılıç'ı işyerinde ziyaret ederek çalışmalarında başarı dileklerinde bulundular.

 

Şebinkarahisarlı duayen gazeteci Sadi Toygar, yaklaşan Şebinkarahisar İş Adamları Derneği’nin genel kurulu öncesi öneri ve düşüncelerini paylaşarak, seçilecek başkanın özellikle bilim ve teknoloji konusunda çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizip, ara eleman sorununa çözüm bulunması noktasında düşüncelerini ifade etti.

 

 

Toygar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

 

İŞ DÜNYASINA SİNERJİ GELECEK Mİ ?

Şebinkarahisar iş dünyası hem proje anlamında hem de ekonomi kalkınma anlamında bir sinerji beklemektedir. Sivil toplum kuruluşlarının önemli faaliyetlerinden biri olan dayanışma ve birlikteliğin yanında insan kaynakları olarak iş dünyasına da nitelikli elemanlar yetiştirmek ve bulmak gibi önemli sorumlulukları da bulunmaktadır.

 

Gündemde olan kalifiye eleman ve ara eleman sıkıntısı iş dünyasını etkilemektedir. İş çok ara eleman yok haberlerini devamlı duymakta ve okumaktayız.

 

Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu iş dünyası için bir çözüm olabilir. Fakat bu doğrultuda henüz bir iş birliği projesi geliştirilmedi.

 

GELECEĞİN İNSAN KAYNAKLARINI HAZIRLAMAK

 

İş Adamları Derneği kuracakları web sitesi aracılığı ile insan kaynakları bölümü açıp hem iş arayanlara hem de eleman arayanlara yardımcı olacak bir uygulama projesi yaparak geleceğin insan kaynaklarını (İK)hazırlamaktır insan kaynakları pozisyonları gelecekte şirketlerde en çok aranan meslekler olacak

Bilişim, inovasyon ve teknoloji anlamında büyük atılım yapan Türkiye Milli Ve Yerli Teknoloji Hamlesi ile adeta destan yazıyor.

 

TEKNOFEST ile DENEYAP projelerinde hiçbir iş adamımız ile gençlerin henüz bir atılım yapmadığı hatta ilgi bile gösterdiği açık bir şekilde ortadadır. İş Adamları Derneği bu konuda öncülük yaparak hem iş dünyasını hem de Meslek Yüksek Okulları aracılığıyla bu heyecanı ve sinerjiyi sağlayabilir.

AdminAdmin