ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:52
Advert

Başkan Şenlikoğlu "109 Yıllık Destanın Adıdır Çanakkale Zaferi"

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 17-03-2024 12:15   Güncelleme : 17-03-2024 12:18
 Başkan Şenlikoğlu

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Belediye Başkanı Şenlikoğlu, kazanılan zaferin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini bildirerek, Çanakkale Zaferi’nin Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinde büyük bir önem arz ettiğini söyledi.

Başkan Şenlikoğlu mesajında, “Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi güçlü bir şekilde geleceğe taşımak için çalışıyoruz. 109 yıl önce Aziz Türk milleti, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, vatanına duyduğu sevgi ve inançla Çanakkale’de destan yazmıştır. Çanakkale savaşları, çocuk yaştaki askerlerden, cepheye mermi taşıyan analardan, kıyafet diken genç kızlara kadar kenetlenmiş bir milletin mücadelesi ve zaferi olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Çanakkale Zaferi aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ilham kaynağıdır. Bugün yaşamımızı sürdürdüğümüz bu vatan toprakları ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere bıraktığı mirastır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden, düşman ordusuna geçit vermeyen tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.” dedi.

HüseyinHüseyin