ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 13:40
Advert

Başkan Şenlikoğlu: “2.5 senede 210 milyon liralık hizmet ürettik”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Kale Sosyal Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 30-09-2021 14:41
Başkan Şenlikoğlu: “2.5 senede 210 milyon liralık hizmet ürettik”
"

Belediye başkanlığı sürecinde geçen 2,5 sene hakkında basın üyelerine bilgi veren Başkan Şenlikoğlu, hemen hemen her alanda 210 milyon liralık hizmet hakikatleştirdiklerini söyledi.


Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu , Belediye Başkan Yardımcıları ve Müessese Amirlerinin de katıldığı kahvaltılı organizasyonda basın üyeleriyle toplandı. Belediye Başkanlığı sürecinde geçen 2.5 seneyi değerlendiren Başkan Şenlikoğlu, altyapı, üstyapı, erişim, içme suyu, etraf tertip etmesi, sosyal ve kültürel faaliyet alanlarında bugüne kadar 210 milyon liralık yatırım hakikatleştirdiklerini açıkladı.


Yol haritalarını ve stratejik tasarılarını tanımladıklarını ve buna göre çalışmalarını sürdürdüklerini kaydolan Başkan Şenlikoğlu, “Göreve kazançken 2028 senesine kadar mega projelerimizi yaşama geçireceğimizi taahhüt etmiştik. Bu mega projelerimizin takibini yaparken bir taraftan da rutin hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Pandemi sürecinde bile hiçbir gerekçenin arda sığınmayarak hizmetlerimizi yapmaya devam ettik. Bu hizmetlerimizin içerisinde görüldüğü gibi ilkönce şehrin girişinden başlayarak ciddi trafik meseleyi bulunan Bulancak Durağı mevkine el attık. Burada bir şehir giriş tertip etmesi yaparak trafiği azıcık hafiflettik ve şehrin görünüşünü değiştirdik. Yeniden Giresun Kalesi'nde etraf tertip etmeleri ve ışıklandırmalar yaparak görselliğini ön tasarıya çıkardık. Şehrimizin en ehemmiyetli turum alanlarından birisini daha canlı hale getirdik. 17 kilometrelik sahilde ışıklandırmaları da yaparak şehri gecede yaşayan bir şehir haline getirdik. Fen İşleri ve Paklik İşlerini bir araya toplamak için Makine İkmal binasını tamamladık. Altyapı ve üstyapı çalışmaları, içme suyu çalışmaları, Alpaslan Caddesi'nde dış kaplama, Nihatbey Caddesi'nde altyapı ve üstyapı tertip etmeleri yapıldı. Yeniden plaj çalışmalarımız, Tam belediye hizmet ünitelerimizi bir araya getirmek için yeni hizmet binasına da önümüzdeki günlerde taşınacağız. Emelimiz kiraladığımız bu yeri belediyeye kazandırmaktır. Sosyal mesullük projelerimiz kapsamında da desteklerimizi sürdürdük. Takribî 2.5 sene içerisinde yaptığımız tam bu çalışmalar için 210 milyon liralık hizmet reelleştirdik. Bunlarla birlikte Sahil yolu trafiğini hafifletmek için dal-çık projesi de önümüzdeki günlerde üretim programına alınacaktır” dedi.

AdminAdmin