Giresun’da gece saatlerinden itibaren etkili olan soğuk hava dalgası, şehrin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Özellikle rakımı 100 metrenin üzerinde olan mahallelerde kar kalınlığı artarken, Giresun Belediyesi ekipleri vatandaşların mağduriyet yaşamaması için sahaya indi.

4 Mahallede Kar Küreme Çalışması Yapıldı

Giresun Belediyesi karla mücadele ekipleri, ulaşımın kesintisiz sürmesi amacıyla stratejik noktalarda çalışma gerçekleştirdi. Kar küreme ve temizlik çalışmalarının yoğunlaştığı bölgeler şunlar oldu:

  • Kayadibi Mahallesi
  • Seldeğirmeni Mahallesi
  • Kavaklar Mahallesi
  • Cumhuriyet Mahallesi

Ekipler, yolları kardan temizlerken aynı zamanda gizli buzlanma riskine karşı da gerekli önlemleri alarak trafik güvenliğini sağladı.

Belediye Ekipleri Teyakkuz Halinde

Giresun Belediyesi yetkilileri, meteorolojik verileri yakından takip ettiklerini ve kar yağışının devam etme ihtimaline karşı ekiplerin 24 saat hazır kıta (teyakkuzda) bekletildiğini bildirdi. Şehir merkezinde ve yüksek mahallelerde hayatın normal akışında devam etmesi için tüm araç ve personelin görev başında olduğu vurgulandı.

Olumsuz Durumlar İçin İletişim Hattı

Vatandaşların kar yağışı nedeniyle yaşayabileceği olası olumsuzluklara karşı belediye santral hattı üzerinden irtibat kurabileceği hatırlatıldı. Yapılan açıklamada:

"Vatandaşlarımız, yolların kapanması veya buzlanma gibi durumlarda belediyemizin 444 4 028 numaralı santral hattını arayarak hızlıca bildirimde bulunabilirler," denildi.

 

Advert