ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 16:42
Advert

Bilgi Evleri Yaz Okullarına Yoğun İlgi

Giresun Belediyesi’nin Aksu Mahallesi, Hacısiyam Mahallesi ve Çıtlakkale Mahallesi’nde hayata geçirdiği Bilgi Evleri’nde Yaz Okulları yoğun katılım ile devam ediyor.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 05-07-2023 11:29   Güncelleme : 05-07-2023 11:33
Bilgi Evleri Yaz Okullarına Yoğun İlgi

Giresun Belediyesi’nin Aksu Mahallesi, Hacısiyam Mahallesi ve Çıtlakkale Mahallesi’nde hayata geçirdiği Bilgi Evleri’nde Yaz Okulları yoğun katılım ile devam ediyor.

Giresun Belediyesi Bilgi Evleri’nde okulların kapanması ile birlikte yaz döneminde planlanan Yaz Okulları’nda öğrencilere nitelikli zaman geçirmeleri için çeşitli konularda etkinlikler ve atölyeler gerçekleştiriliyor.

Hafta içi 09.30 ile 17.00 saatleri arasında öğrenciler bilim, sanat, spor, kültür gibi alanlarda eğitimlerce öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri destekleniyor. Ayrıca, öğrencilerin sosyal becerilerini güçlendirmeleri için grup etkinlikleri, takım oyunları ve sosyal sorumluluk projeleri gibi aktiviteler de gerçekleştiriliyor. 7 yaşından büyük çocukların kayıt olabildiği yaz okullarında alanında uzman ve deneyimli eğitmenler tarafından eğitimler gerçekleştiriliyor.

Yaz boyunca gerçekleşecek etkinlik planında; Bilgi yarışması, satranç turnuvası, masa tenisi, münazara yarışması, geleneksel oyunlar yarışmalar, akıl zeka oyunları turnuvası, dondurma şenliği, çocuk sineması, futbol okulu, çocuk tiyatrosu, yazar buluşması, sokak oyunları, temel resim, seramik, eva tasarım, satranç, ebru, kağıt sanatları, taş boyama, akıl zeka oyunları ve çeşitli gezi programları yer alıyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Bilgi Evi Yaz Okulları projesinin amacının çocuklarımızın yaz tatillerini eğlenceli ve öğretici bir şekilde değerlendirmelerine imkan sağlamak olduğunu belirterek; “Şehrimizin her anlamda gelişmesi için planladığımız çalışmaların başında gelen Bilgi Evlerimiz ile geçtiğimiz 4 yılda binlerce çocuğumuza dokunma fırsatı yakaladık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri adına Bilgi Evlerindeki öğretmen arkadaşlarımız ile yoğun bir yaz programı planladık. Çocuklarımızın kişisel gelişimlerini desteklemek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile onların yeteneklerini keşfetmelerini, yeni hobiler edinmelerini ve akran eğitimiyle birlikte farklı alanlarda deneyim kazanmalarını hedefliyoruz. Değerli ailelerimizin çocuklarını Bilgi Evlerine gitmeleri konusunda teşvik etmelerini bekliyoruz.” dedi.

HüseyinHüseyin