ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 11:54
Advert

Bir sitem, serzeniş, üzüntü bildirgesi

Şebinkarahisar Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Hami Yıldırım’dan sitem

HABER
Giriş Tarihi : 30-04-2021 00:12
Bir sitem, serzeniş, üzüntü bildirgesi
"

 

"PARTİZAN"

Değerli hemşehrilerim;

Bu yazıyı yazmak için uzun zaman düşündüm. Şunun kesinlikle bilinmesini isterim ki, bu yazı politik bir yazı değildir. Bir sitem, serzeniş, üzüntü bildirgesi olarak algılayın.

 

Biz aynı toprağın çocuklarıyız. Elbette bir avuç değiliz ki, bu zaten bir avucuz sözüne katılmadığımı belirtmek isterim. Şebinkarahisar'ın İsola Boğazından, Hocaoğlu geçidine kadar çizilmiş resmi haritadan ibaret olmadığımızı her zaman ifade ettim. Şebinkarahisar her kültürden, her yöreden, her ırktan alışkanlıkların, geleneklerin, görgü kurallarının vs.. olduğu bir medeniyet merkezidir. Bize çizilen sınırları resmi olarak kabul etmekle beraber, 7 bölge  4 iklimden örneklerin yaşandığı bir coğrafyadan bahsediyorum.

 

Gelelim asıl konumuza: Bu sayfalarda yıllarca ilçemizden veya civar ilçelerden, bağlı olduğumuz vilayetten insanlarımızın belirli makamlara veya siyasi partilerde aldıkları görev ve konumları haber yaptık. Lakin bu kadar derin kültürün ve hoşgörünün barındığı bu bölge insanının bu kadar politik bir kimliğe bürünmesi son derece üzücü. Herhangi bir partiden bir hemşehrimizi haber yapıyoruz, karşı cepheden akıl almaz, ağıza alınmayacak hakaretler, aşağılamalar, can sıkıcı, onur kırıcı ifadeler..

 

Bu partizan tutum kimseye bir şey kazandırmadığı gibi son derece antipatik bir davranış. Bu ülkede yasalar ölçüsünde partiler kurulur ve insanlar bu partilerde görev alır belirli konuma gelir, Görevini eksiğiyle fazlasıyla tamamlar ve köşesine çekilir.  Bu demokrasinin gereğidir. Kimse kimsenin politik duruşunu, dünya görüşünü kabul etmez zorunda değil ama saygı duymak, hoşgörülü davranmak zorunda. Bu tür tavırlar sergileyen hemşehrilerimizin politik kimliklerine bakıyorum, çoğunluğu politikacı değil. İnandığı davanın veya benimsediği politik cephenin bayraktarlığını yapıyor. Bunu yaparken de yarın yüz yüze bakacağı, belki aynı sofrada, aynı cemiyette yan yana gelmek, hâl hatır sormak, kucaklaşmak zorunda olduğu insanlar. Klavye başında insan kırmak kaybetmek çok kolay ama kırdığın kalbi yeniden kazanmak zordur. Yarın yüzüne baktığın zaman yüzünün kızarmaması için, başının öne eğilmemesi için bugün takındığın tavır, sergilediğin duruş, sarf ettiğin kelimelere dikkat etmek zorundasın.

 

Biz haberciyiz. Memleketimizde öne çıkan, belirli bir konuma gelen, memleketi için az veya çok iki kelam eden veya emek sarf eden herkes bizim için haber değeri ve önem arz eder.  Lütfen içimizde barındırdığımız onurları, gururları sevinçleri partizan tutumlarınız ve yorumlarınızla yerle bir etmeyin. Biz bir olmadan birlik olamayız. Saygı göstermediğin yerden saygı bekleyemezsin. Kalın Sağlıcakla.

,

Hami Yıldırım

Şebinkarahisar Haber

AdminAdmin