ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 16:15
Advert

Bu lokantada haşlama yemeğinin suyu hiç bitmiyor

Müşterilerinin alışık olmadığı bir hizmet sunan 75 yaşındaki lokanta işletmecisi İzzet Aydın, sıra dışı uygulamasıyla dikkat çekiyor.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 04-09-2022 18:45   Güncelleme : 04-09-2022 18:48
Bu lokantada haşlama yemeğinin suyu hiç bitmiyor

Müşterilerinin alışık olmadığı bir hizmet sunan 75 yaşındaki lokanta işletmecisi İzzet Aydın, sıra dışı uygulamasıyla dikkat çekiyor.

Trabzon'un Sürmene ilçesinde 75 yaşındaki lokanta işletmecisi İzzet Aydın, müşterilerine sunduğu sıra dışı uygulamayla dikkat çekiyor. 75 yaşındaki Aydın, haşlama suyu siparişi veren ve yemeye başlayan müşterilerin tabağına bir müddet sonra kepçeyle takviye yapıyor.

Farklı yerlerden sırf haşlama suyu yemek için ilçenin Soğuksu Mahallesinde bulunan İzzet Baba İkram Sofrasına gelen müşteriler sıra dışı uygulama karşısında oldukça memnun olurken, şimdiye kadar hiçbir yerde böyle bir uygulama görmediklerini belirttiler.

Mesleği askerde öğrendiğini ve 70'li yıllardan beri de sürdürdüğünü belirten Aydın, hep tek başına çalıştığını, yemeği de servisi de kendi yaptığını söyledi.

Her damak tadına göre yemeklerinin bulunduğunu ifade eden Aydın, “Haşlama, kaburga, kuru fasulye, pilav, paça, ızgaralar yapıyorum. Müşterimiz haşlama yemeğimizi doyana kadar yer. Herkesin damak zevkine uygun yemeklerimiz bulunuyor. Müşterimiz doymadı mı takviye yapıyoruz, bütün yemekleri kendim yaparım. Müşterimiz haşlama yiyor doymadı tabağına takviye yapıyoruz dolayısıyla doyup kalkıyor, ikinci yemeğe gerek kalmıyor. Tek yemekle ucuz fiyata karnını doyuruyor, tabağındaki haşlamanın suyu hiç bitmez. Bu işi lokanta açtığımda her şeyi özellikle temiz severek yapıyorum yemeklere lezzet katıyorum

Haşlama takviyesi 20-30 yıldır sürüyor

Haşlama takviyesi geleneğini yaklaşık 30 yıldır sürdürdüğünü belirten Aydın, “Haşlama takviyesi 20-30 yıldır sürüyor. Tek başıma çalışıyorum. Gece 3-4 gibi iş yerine gelirim. Sobamı yakarım, yemeklerimi hazırlarım. Sabahleyin de müşterilerim gelir. Akşam saat 8 kadar açık olurum ondan sonra da fazla kalamam. Müşterilerimizden hep iyi tepkiler alıyoruz işimiz temiz yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu

HüseyinHüseyin