ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:21
Advert

Bulancak’ta Tarihteki Türk Devletlerinin Bayrakları Meydanda

Bulancak Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtı etrafına tarihteki 16 Türk Devletine ait bayraklar dikti. Belediye Başkanı Recep Yakar, bu sayede kadim tarihimizin simgelerini yaşatmak ve tarih bilincine katkıda bulunmak istediklerini söyledi. Vatandaşlar ise bayraklara beğeni ve takdirle baktı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-01-2024 14:31   Güncelleme : 29-01-2024 17:04
Bulancak’ta Tarihteki Türk Devletlerinin Bayrakları Meydanda

Bulancak Belediyesi tarafından Bulancak Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı etrafına tarihteki 16 Türk Devletine ait bayraklar dikildi. Belediye Başkanı Recep Yakar’ın talimatı ile Atatürk anıtı etrafına dikilen gönderlere çekilen tarihteki Türk Devletleri bayrakları meydana çok yakışırken vatandaşlar tarafından da beğeni ile karşılandı.

Belediye Başkanı Recep Yakar, “Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldızla temsil edilen ve 1600 yıllık Türk tarihinin simgeleri olan tarihteki Türk Devletleri; 4. Yüzyılda Asya Hun İmparatorluğu ile başlayıp, 1923’de kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar geçen süreci içermektedir. Kadim tarihimizin simgelerini ilçemiz meydanında dalgalandırarak yaşatmak ve tarih bilincine katkıda bulunmak istedik. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

AdminAdmin