ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:55
Advert

Buzağı Destekleri 2. Dönem Müracaatları Başladı

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında yürütülecek olan 2021 yılı buzağı desteklemesinden; 120 gün yaşamış ve programlı aşıları tamamlanmış olan Türkvet ile E-ıslah veri tabanlarına kayıtlı 2021 yılı doğumlu buzağılar faydalandırılacaktır.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 02-04-2022 16:48
Buzağı Destekleri 2. Dönem Müracaatları Başladı
İLGİLİ HABERLER Karadeniz’e Deniz dolgusu üzerine 3. havalimanı yapılacak Milli Mücadele Kahramanı Osman Ağa mezarı başında anıldı (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında yürütülecek olan 2021 yılı buzağı desteklemesinden; 120 gün yaşamış ve programlı aşıları tamamlanmış olan Türkvet ile E-ıslah veri tabanlarına kayıtlı 2021 yılı doğumlu buzağılar faydalandırılacaktır.

Buzağı desteklemesinden yararlanmak için; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üye yetiştiriciler birlik aracılığıyla, birlik üyesi olmayan yetiştiriciler ise il/ilçe müdürlüklerine şahsen dilekçe ile başvuru yapacaktır.

Buzağı Desteklemesi için 2'nci Dönem başvuruları 15 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir. Destekleme buzağının doğduğu işletmeye ödenecek olup, doğduğu işletmede 120 günü tamamlama şartı aranmaktadır. 1'inci dönem desteklemeye müracaat eden yetiştiricilerin, 2'nci dönem için ayrıca başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Buzağıların analarında, ilkine buzağılama yaşı 510-810 gün arasında veya destekleme kapsamındaki buzağılaması ile bir önceki buzağılaması arasındaki süre 235-450 gün olmalıdır. Bu parametreler e-ıslah kayıtlarından, e-ıslahta kayıtlı olmayan ineklerin ise e-ıslahta kayıtlı buzağılarından hesaplanır.

Destekleme kapsamında;

1) Normal destek alan buzağılar için buzağı başına 470 TL destek verilecektir.

2) Etçi veya kombine ırk boğaların sperması ile suni tohumlama sonucu doğan buzağılar için buzağı başına 700 TL destekleme verilecektir.

3) Soykütüğüne kayıtlı analardan suni tohumlama sonucu doğan buzağılar için (süt ölçüm kriterlerini yerine getirmiş) Birlik aracılığıyla müracaat eden yetiştiricilere soykütüğü sınıfına göre buzağı başına fark ödemesi yapılacaktır.

4) Döl kontrolü kapsamındaki boğaların sperması ile suni tohumlamadan doğan buzağılar için buzağı başına ilave 50 TL ödeme gerçekleştirilecektir.

Tebliğe göre "buzağıların zamanında küpeletilmesi, Türkvet ve e-ıslah kayıt sistemlerine kaydettirilmesi, programlı aşılarının yaptırılmasından" yetiştiriciler sorumlu olacaktır.

Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüze, ilçelerde ise Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerimize başvurabilirler.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Hüseyin Şenel Odacı

ETİKETLER: Buzağı Destek Hayvancılık Damızlık ÇOK OKUNANLAR Bugün Bu Hafta Bu Ay

Taş fırın erkeği değil, taş fırın kadını

Giresun Tek Yürek Oldu..

Karadeniz’e Deniz dolgusu üzerine 3. havalimanı yapılacak

Başkan Aytekin Şenlikoğlu’nun Ramazan Ayı Mesajı

Milli Mücadele Kahramanı Osman Ağa mezarı başında anıldı

Şebinkarahisar’da Ekmek ve Ramazan Pidesine Zam Yapıldı

Şebinkarahisar Belediyespor Şampiyonluğunu ilan etti

Şebinkarahisar Belediyespor Resmi Olarak Şampiyonluğunu İlan Etti

Şebinkarahisar’da Yoğun Geçen Kışın Ardından Bahar Temizliği Başladı

Şebinkarahisar Ziraat Odasına, Bir Firma Daha Tütün Ekimi Yaptırmak İçin Müracaat Etti

Şebinkarahisarlı Avukatın Evinde Cansız Bedeni Bulundu

Şebinkarahisar’ın gönüllü turizm elçisi memleketinin görsel tarihini yazıyor

Komedyen Ali Congun’dan Şebinkarahisar sözlerine özürlü açıklama

Şebinkarahisarlı Gençler Valide Sultan Gemisinde Düzenlenen Boğaz Turunda Buluştu

Prof. Dr. Mete Gündoğan’dan “Fırın Kurusu” tavsiyesi

window.onload = function() { comment_module() }; Şebinkarahisar Haber Merkezi - Şebinkarahisar Haberleri

Copyright

Copyright © 2022 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Haber Yazılımı window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-40143581-1'); SON DAKİKA Rıza Çalımbay: “2-0’dan 2-2 olması bizi üzdü” Hakan Keleş: “Geriden gelmesini bildik” Buzağı Destekleri 2. Dönem Müracaatları Başladı GZT Giresunspor: 2 - DG Sivasspor: 2 Karadeniz’e Deniz dolgusu üzerine 3. havalimanı yapılacak GZT Giresunspor: 0 - DG Sivasspor: 2 (İlk yarı) Milli Mücadele Kahramanı Osman Ağa mezarı başında anıldı Taş fırın erkeği değil, taş fırın kadını Giresun Tek Yürek Oldu.. Siloların Yıkımında Sona Yaklaşılıyor get_weather() get_currency() $(document).ready(function(e) { $(".new_window").attr("target","_blank"); }); $(".after-load").show(); !function(e,t,n,s,u,a){e.twq||(s=e.twq=function(){s.exe?s.exe.apply(s,arguments):s.queue.push(arguments); },s.version='1.1',s.queue=[],u=t.createElement(n),u.async=!0,u.src='//web.archive.org/web/20220402154208/https://static.ads-twitter.com/uwt.js', a=t.getElementsByTagName(n)[0],a.parentNode.insertBefore(u,a))}(window,document,'script'); // Insert Twitter Pixel ID and Standard Event data below twq('init','o7e1b'); twq('track','PageView'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-HL7M76JZ98'); ×
AdminAdmin