ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 18:43
Advert

Çavuşlu’da vatandaşlar, mahkeme kararının ardından eyleme başladı

Giresun’un Çavuşlu Beldesinde, kapatma kararının onaylanmasının ardından vatandaşlar çöp arabalarının tesise girmemesi için bekleme eylemi başlattı.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 15-07-2023 19:03   Güncelleme : 15-07-2023 19:07
Çavuşlu’da vatandaşlar, mahkeme kararının ardından eyleme başladı

Mahkeme kararlarına rağmen hala alana çöp dökümü yapıldığını ileri süren vatandaşlar, Katı Atık Bertaraf Tesisi ’ne çöp araçlarının girişine müsaade etmeyecekleri konusunda kararlı olduklarını ifade ettiler.

Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında nöbetlerini sürdüren vatandaşlar adına bir açıklama yapan Çavuşlu Çöplük Olmasın Platformu Avukatı Ozan Karagöz, “Çavuşlu halkı 13 yıldır mücadele veriyor. En son devam eden süreçte 4 defa ÇED raporu iptal edildi ve bunla beraber çöp tesisinden kaynaklanan sızıntı sularının artık önlenemez bir noktaya gelmiş olduğu için açmış bulunduğumuz kapatma davasını da kazandık. Buradaki nöbetimiz Türk milleti adına karar veren mahkemelerin kararlarının uygulanacak olduğu güne kadar devam edecek. Çavuşlu’nun sorunu sade Çavuşlu’nun değil, Giresun’un Trabzon’un Ordu’nun Rize’nin sorunudur. Bizler sadece mahkemenin kararının uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Vatandaşlar tarafından 5 gündür sürdürülen bekleme eylemi boyunca da Katı Atık Bertaraf tesisine çöp taşıma aracının girmesine izin verilmedi.

HüseyinHüseyin